keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Liikuntapäivä, kevään retki Riuttaan

Lasitehtaan koulun läheisyydestä lähtee yhdyslatu Riutan ulkoilualueelle. 3,7km latupohja on myös hyvä alusta kävelemiseen ja se on lisäksi turvallinen mennä vaikka viisi rinnan, kunhan väsitää muita liikkujia. Tämän lukuvuoden Riutta -teemamme jatkui tänään, helatorstain aattona, liikuntapäivän merkeissä. Kaikki koululaiset ja eskarit kävelivät Riuttaan, söivät siellä tacovuokaa ja joivat purkkimaitoa ja toki nauttivat myös omista makkaroista, mehuista ja muista eväistä. Sää suosi tallustelijoita ja juoksijoille tuli kyllä kuuma.
Perillä isommat oppilaat pelasivat pallopelejä, rantalentopalloa (vai oliko se koppipalloa), frisbeegolfia sekä kävivät hiukan rasteilla suunnistamassa, pienet juoksivat mäkiä ylös alas vapaudesta nauttien, käpyjä heitellen.

Jatkossa toivoisin vielä mummeja ja kummeja mukaan retkille apukäsiksi tai muuten vaan; kyllä sinne mahtuu :) Tämä päivä onnistui kaikkiaan hienosti ja voimme vain aikuisina todeta, että kyllä oli reipasta porukkaa. Kiitos kaikille ja ihanaa helatorstaita ja siitä suoraan viikonloppua! 
Riutan alue on osa Salpausselältä luoteeseen kulkevaa pitkää harjujonoa. Riutta on suppamaastoa, jossa on suuret korkeuserot. Alueella toimii urheilukeskus ja ajoharjoitusrata sekä tanssilava. Lisäksi alueella on lukuisia ulkoilupolkuja, maastossa jousiammuntatauluja, muutama urheilukenttä ja sorakuoppia. Riutan tekee luonnoltaan arvokkaaksi harjujen ja suppien lisäksi sinne kätkeytyneet lukuisat ja monipuoliset suot.

http://www.riihimaki.fi/Riihimaki/Ymparisto/Ymparisto/Luonnonsuojelu/Arvokkaat-luontokohteet/Riuttanmaki---Riuttanlukot
 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti