maanantai 30. marraskuuta 2015

Adventin aikaan


Adventtikirkko aloittaa koulussamme joulun odotuksen aivan selkeästi. Kävelymatka koululta on juuri sopiva, joten on mukava edes muutaman kerran vuodessa vaihtaa aamunavauksen paikka kirkkoon.  4.luokkalaisten muodostamaa lyhtysolaa myöten oppilaat saapuivat Kappelikirkkoon hetkeksi hiljentymään, papin sanoja kuuntelemaan ja tietenkin itse laulamaan. Kirkkomuusikon säestyksellä laulut raikuivat, vaikka komppi oli osin näin vanhemman väen korvin hiukan liiankin popahtavaa.

Kappelikirkon kaunis alttariseinusta aitoine joulukuusineen ja kynttilöineen oli oikein tunnelmallinen marraskuisen aamun pimeydessä. Tällä kertaa ei ikkunoiden takaa hohtanut lunta lainkaan. Lämmin tunnelma sisällä vain tiivistyi aamun pimeydestä huolimatta.

3.luokkalaiset lukivat Raamatun tekstit sujuvasti ja kirkkaasti. Papin perheen joulukalenterikuuöumiset saivat pienimmätkin oppilaat keskittymään ja kuuntelemaan. 

5.luokkalaiset tytöt esittivät perinteisen kynttiläohjelman soljuvasti ja ryhdikkäästi. Yleisö katsoi esityksen hipihiljaa lyhtyjen ja tyttöjen liikkeitä seuraten. Ehkäpä joku pieni tyttö tänäkin vuonna toivoi mielessään, että joskus tulisi myös hänen vuoronsa...



Hyvää adventin aikaa ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti