tiistai 1. elokuuta 2017

Terveisiä lomalta!

Miten kesäsi on kulunut? Missä olet ja kenen kanssa? Mikä on ollut kesän ihanin juttusi?

Kun lapseni olivat pieniä, kesä kului hyvin kotona ja lähiympäristössä. Kävimme isovanhemmilla, uimassa, pyöräilemässä, puistoissa, jätskillä ja metsäretkilläkin.

Paljon olimme kolmisin, äiti ja tytöt, mutta aika paljon tytöt olivat myös kavereiden kanssa. Koko perheen kanssa teimme  reissuja sukulaisiin ja ystäväperheille.

Ihaninta kesässä olivat rennot aamut ja yhtäkkiä johonkin, vaikkapa eväsretkelle, lähteminen. Odotettuja käyntikohteita olivat eläintarha ja huvipuisto, ja jossakin sellaisessa kesän aikaan yleensä poikkesimmekin.

Lasteni lapsuuden aikaan ei juurikaan ollut kännyköitä, ainakaan lapsilla, saati tabletteja, eli juttelut ja tapaamiset piti hoitaa kasvokkain tai puhelimella soittamalla. Ei ollut Netflixiä tai Spotifytä, eli elokuvat katsottiin ajallaan tai vhs:lle nauhoitettuna.

Oi aikoja, oi tapoja?

En oikeasti haikaile vanhan perään, mutta peräänkuulutan itselleni ja ja ehkä muillekin nettisurffareille aikaa, jota eivät täytä älykännykät ja some. Hyvin se onnistuu, kun muistaa laittaa laitteet välillä syrjään, ja keskittyy oikeasti ihmisiin, luontoon, kirjoihin, kotitöihin, leikkeihin ja harrastuksiin. Koko ajan ei tarvitse myöskään olla menoa ja meininkiä, vaan voi olla tylsääkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti