tiistai 13. joulukuuta 2011

Vilinää ja vilskettä

Tonttulakit vilkkuvat, lakanakankaat kahisevat, sauvat heiluvat, musiikkia kuuluu siellä täällä ja lasten jalat eivät enää jaksa kävellä vaan vilistävät sinne tänne.

Joulujuhlaan valmistautuminen on aina yhtä ihanaa. Syksyn helteissä (!) joulukuu tuntui olevan niiiin kaukana, mutta taas se tulla tupsahti ilmoille lähes yllättäen. Kuukausi sitten juhlaohjelmisto oli vielä kovin raakile, mutta niin vain siitä taas muotoutui mainio sikermä isompien ja pienempien lasten osaamista ja esittämisen iloa.
Piste iin päälle ohjelmiin on tietenkin kuusijuhlassa esiintyminen, jolloin lapset saavat omat vanhemmat ja läheiset yleisöön ja näyttämisen ilo saa loistaa kasvoilta salin perimmäiseen nurkkaan saakka.

Harjoittelu alakoulussa onnistuu hienosti, sillä oppitunteja voidaan vaihdella ja siirrellä harjoitusvuorojen mukaan sinne ja tänne ja sovitella toisten luokkien kanssa kovin monella tavalla. Joulukuu onkin, etenkin pienille oppilaille, kovin kokonaisvaltainen paketti. Joululauluja tekisi mieli laulella paljon muutenkin kuin musiikkitunneilla, askarteluun tahtoisi uppoutua oikein pitkäksi aikaa ilman keskeytyksiä ja kalenterin avaamisen odottaminen kihelmöi selkäpiitä tai kipristää vatsaa kerta toisensa jälkeen.

Juhlaa odotellen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti