tiistai 27. joulukuuta 2011

Rehtorin joulupuheesta otteita

Hyvät oppilaat ja opettajat, vanhemmat ja läheiset sekä koko henkilökunta,
...

Syksyn koulutyö on taittunut päätökseen nopeasti vaan ei huomaamatta. Tänä syksynä olemme saaneet kuulostella pienten jalkojen tassutusta ja kurahousujen kahinaa tuplasti viime vuoteen verrattuna, sillä eskareita on ilonamme ollut peräti kaksi luokallista, Ketut ja Karhut!  Sinisen rakennuksen luokissa on puolestaan ollut pienistä ykkösistä huolimatta niin rauhallista, että me opettajat ristimme koulurakennukset Touhulaksi ja Rauhalaksi!
...
...
Koulutoimen sähköinen viestintä otti hiukan takapakkia Fronterin tökkiessä pitkin syksyä, mutta nyt pitäisi ohjelman toimia viime vuoden tapaan, hyvin. Syksyn mittaan on tosin tullut muutamia käyttäjäväsähtämisiä, ja niihin ei kyllä auta muu kuin Fronter –homman ottaminen haltuun uudemman kerran. 

Älytaulut ovat aktiivisessa käytössä etenkin 4. ja 2. luokissa ja toivottavasti muutaman vuoden kuluessa muissakin luokissa. Hiukan jo kaipailemme opetusteknologiaa osaksi koulumme arkipäivää. Taito- ja taideaineet toki ovat erittäin tärkeitä. Kädentaitokerho jatkuu ja voimistelutyttöjen halu uusiin esiintymisiin taitaapi vain kasvaa erilaisia koulujen välisiä kisa- tai liikuntapäiviä unohtamatta J

Sosiaalinen media ja Facebook ovat monessa perheessä tuttu juttu. Välimatkat sukulaisiin kaventuvat ja tuntuu, että tapaisi ihmisiä enemmän kuin ennen. Vanhempien on hyvä opastaa lapsia edelleen siinä, ettei omia tietoa levitellä turhan vapaasti. Kuvia ei saa ottaa saati julkaista ilman lupaa ja hyvät tavat kannattaa muistaa. Opettajat eivät pääsääntöisesti ota oppilaita fb-kavereiksi, mutta Fronterissa voimme toki chattailla. Rehtoriblogiini kirjoittelen silloin tällöin koulukuulumisia, joten jos oma lapsi ei kovasti kommentoi kouluasioita, voi jotain lukea blogistanikin.

Pimeä syksy on imenyt voimia niin lapsista kuin aikuisistakin. Tappeluita ja nahisteluita on koulussakin ollut, mutta jatkuvaa kiusaamista onneksi ei. Positiivisuuden vuoksi suosittelenkin nyt jouluvalojen tuiketta pirtteihinne! Valo, vitamiinit ja virkeä liikunta tuovat kaamosaikaan jaksamista ja sitä me itse kukin tarvitsemme vielä jokusen kuukauden ennen kevätauringon pilkistelyä…
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti