lauantai 7. tammikuuta 2012

Back to basics

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Paluu arkeen loman jälkeen oli mukava. Oli ihana lomailla perheen kanssa, mutta ei töihin tulokaan koville ottanut, etenkään lyhennetyllä viikolla.

Oppilaat olivat varsinkin aluksi kovin levottomia. Näin on monien oppilaiden kohdalla aina lomien tai pitkien vapaiden jälkeen. Kavereiden tapaaminen puhuttaa eniten jan into päästä leikkimään ja höpöttämään on kova. Kotien arkiruokailut taitavat myös osittain jäädä lomilla väliin, sillä lapset tuntuvat olevan todella nälkäisiä kouluruokailussa.

Rentojen lomalukemisten lisäksi lueskelin lomalla myös hieman ammattikirjallisuutta. Lait ja asetukset sekä määräyksen ja ohjeistukset ovat mukana opettajan ja rehtorin arjessa ihan koko ajan. Tästähän perusopetuksessa on kyse (Perusopetuslaki 2§) :

"Opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja. Lisäksi esiopetuksen tavoitteena on osana varhaiskasvatusta parantaa lasten oppimisedellytyksiä. Opetuksen tulee edistää sivistystä ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa sekä oppilaiden edellytyksiä osallistua koulutukseen ja muutoin kehittää itseään elämänsä aikana. Opetuksen tavoitteena on lisäksi turvata riittävä yhdenvertaisuus koulutuksessa koko maan alueella."

Näillä mennään ja yhteistyössä hoidetaan koululaisten opinpolkua mahdollisimman mukavasti ja tuloksiakin saavuttaen :)

Mukavaa pakkastalven jatkoa mäissä, rinteissä ja laduilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti