maanantai 30. tammikuuta 2012

Mitä teit viikonloppuna?

Maanantain mukava aloitus aamun ensimmäiselle tunnilleni on pieni kyselykierros viikonlopusta. Tänä viikonloppuna oppilaat olivat mm. ulkoilleet, pelanneet jääkiekkoa, uineet, olleet synttäreillä, luistelleet, hiihtäneet, olleet Aapelissa ja kavereilla, yökylässä ja leffassa, ratsastaneet ja olleet iskällä tai äidillä.

Pikkuinen kyselyhetki tuo lapset hiukan lähemmäs opettajaa tuon oman arkensa kanssa, ja ehkäpä opettajan myös hiukan lähemmäs lapsia, sillä useimmiten oppilaat kysyvät mysö minulta, mitä tein :)

Perjantaina kävin opettajaystäväni Heidin kanssa opetusalan messuilla Educassa. Lauantaina laitoin ruokaa peräti kymmenelle, sillä tytöilläni oli monta vierasta yökylässä. Sunnuntaina kävelin lumihangessa metsässä ja kävin aikuisten voimisteluharkoissa.

Ihania viikonloppuja!
Se ei valitettavasti ole täysi totuus, sillä toisinaan ei lasten viikonloppu olekaan niin mukava: ei ole kavereita, on tullut jostain arestia, vanhemmat tekevät koko ajan töitä, ei pääse iskälle tai on vaikkapa sairaana.
Huonot viikonloput näkyvät koulussa. Näin se on. Nahisteluita tulee mitättömistä asioista ja pinna on jo valmiiksi superlyhyt. Aloitapa siinä sitten saarnoilla, opastuksilla, keskusteluilla ja neuvomisella heti maanantaina.

Hyvät vanhemmat, olisipa ihanaa, jos olisitte osan viikonlopusta lastenne kanssa, oikeasti. Hymyin, kehuin ja halauksin voimaannutetut lapset jaksavat arkea ja lapsiyhteisöä oikein hyvin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti