lauantai 1. elokuuta 2015

Elokuussa

Rehtorin loma lähestyy vinhasti loppuaan. Ensi viikko verkostoidutaan oikein kunnolla lähes 1200 rehtorin kanssa Helsingissä ICP2015 -conferenssissa ja sitten alkavatkin oman kylän reksikokoontumiset ja oman koulun jutut lähestyvää juhlasyksyä unohtamatta.

Opettajien ja oppilaiden lomaa on vielä ihanat pari viikkoa edessä. Koululle saa jo tulla paikkoja katsomaan ja valmistelemaan (opet), ja juttelemaan tietenkin mitä mieluisimmin! Pieniä muutoksiakin pihapiirissä näkyy, sillä aita on uusittu, jätekatos rakennettu (kohta jo valmis) ja leikkikenttää kunnostettu. Pihaleikit onnistuvat siis oikein hyvin, vaikka kukaan ei välkälle ketään patistakaan, saati hoputa sisälle kellojen soitua. 

Kesä on ollut sellainen kuin aina välillä Suomen kesä on. Olen kuitenkin varma, että siihen on mahtunut monta iloista ja rentouttavaa hetkeä niin lapsilla kuin aikuisillakin. Energiatasapainot lienevät siis mainiossa kunnossa tulevaa lukuvuotta varten. 
Kuulumisiin perustuva tietoni on, että ainakin näillä jutuilla on nautiskeltu kesälomasta:
- ystävien tapaaminen (koulukaverit, serkut, harrastuskaverit, harvinaiset tuttavat, yökylä, mökki, laiva)
- reissaaminen (oma kaupunki, muu Suomi, ulkomaat, asuntovaunu, teltta, hotelli, auto, juna, lentokone, laiva, polkupyörä)
- mummola (leipominen, saunapuiden kantaminen, marjastaminen, pelaaminen, kesäteatteri, jäätelö)
- uiminen (järvessä, meressä, uimalassa, paljussa, lätäköissä)
- valvominen (kotona, kylässä, leirillä, laivalla, grilli-illassa)
- herkuttelu (jäätelö, mehujää, mansikat, mustikat, uudet perunat, grilliherkut).
Kuulostivatko tutuilta? Niinpä, loma on ollut oikein hyvä.

Aurinkoa ei loman aikana ole hyvin tiuhaan näkynyt, mutta ehkäpä syksyn varrelle tuleekin vielä loistavia kelejä!? Silloin me kirmaamme pihalle hommiin, kirjojen kanssa tai kirjoja ilman, tilanteen mukaan. Aurinko piristää kyllä mieltä vuodenajasta riippumatta. Ja jos ei tule aurinkoa syksylläkään, piirretään niitä seinät täyteen! :D

Pirteinä ja innokkaina lapsia Lasilla odottavat niin opettajat, ohjaajat, keittäjä ja siivooja kuin kaikki muutkin aikuiset!

Tervetuloa opintielle maanantaina 17.8. klo 9.00
toivottaa Sirkka -reksi koko porukan puolesta :)


Opettajat
Esi: Eila, Johanna
1: Sini-Tuulia, Maija, Pekka
2: Sirkka, Anni
3: Taija ja Katariina
4: Eero, Sakari
5: Asko ja Katariina

Ohjaajat:
Esi: Annika, Tiina, Saija, Ranja
IP: Merja, Pasi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti