keskiviikko 19. elokuuta 2015

Koulu alkoi


Ensimmäinen päivä meni hulinoissa. Paperilappusia (vielä!) oli jokunen ja aikaa meni palautettaessa mieliin koulumuudia Aikaa meni myös väen ihastellessa mennyttä kesälomaa, alkaneen viikon helteitä ja oppilaiden sekä opettajien sirkeitä silmiä. Intoa löytyi jokaisesta luokasta, ja pihamaalta vielä monin verroin. Välitunteja oli oikein odotettu :D

Kirjalliset hommat alkoivat useilla luokilla sujuvasti melkein heti, kunhan kesälomakuulumiset oli ensin kerrottu. Kerro se kirjaimin, eli aineet, starttasivat monella luokalla tuttuun tapaan. Kuulumisia kerrottiin myös suullisesti, taiteilemalla ja jopa pantomiimeilla. Kivaa oli myös muistella luokkakavereiden jo kertaalleen kertomia kuulumisia, ja esitellä mitä heidän kesäänsä oli kuulunut. Jäätelön syöminen ja uiminen muistuivat mieliin erityisen sukkelasti, mutta kyllä mökki, Linnanmäki, Särkänniemi, meressä uiminen, käsipalloturnaus ja käärmeen näkeminenkin olivat jääneet kavereiden mieliin. Opettajan kesäloman arvuuttelussa oli selvästi joko tietoa (Sä jumppasit kesällä!) tai silminnäkijähavaintoja (Meidän iskä näki sut Riksu Rockissa!). 

Uudet kirjat otettiin luokissa kovin ilahtuneina vastaan. Saako tehdä jo sitä ja tätä? Tää tokan luokan matikka on kyllä helppoa! Saako tehdä käsialaa kotonakin? Ekaluokkalaiset aloittivat myös askartelut heti ekojen päivien aikana ja isoilla taisi olla ekat matikankokeet. Siitä se arki alkaa, mutta vielä nautitaan ulkoilustakin, sillä pihapelit ovat mitä mainiointa yhdessä tekemistä, tutustumista ja ryhmäytymistä. 

- Ope, kuinka kauan sä oot opettanu?
- Yli 20 vuotta.
- Ooo! Tykkäätkö sä opettamisesta?
- Tykkään! Hyviä päiviä on paljon enemmän kuin huonoja. 

Näillä mennään, ihanaa ja reipasta syksyä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti