keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kevätpuhe 2016

Hyvää iltaa, kaikki kanssamme laulajat!

Kesäloman laskenta on viimeisiä aamukamman piikkejä vaille valmis. Aurinko, linnut, kukat, sammakot ja kaikki ihanat kevään merkit houkuttavat meitä kovasti jo paljain varpain tienoita tallaamaan. Ja onpa täällä koulullakin jo nähty paljain varpain viipottavia lapsia. Lomaa ennen laitamme koululla pillit pussiin ja tänään kajautamme kunnon laulut saliakin pidemmälle. Koululaulajaisten laulut, uudet ja vanhemmat, heijastetaan perinteisesti piirtoheittimellä seinälle, joten te kaikki salissa olijat voitte osallistua näihin yhteislauluihin.

Tänä vuonna, 100-vuotisjuhlavuonna, koulussamme on ollut monia isompia ja pienempiä tapahtumia. Suurin ero monenlaisiin tavallisempiin, mutta monipuolisiin, lukuvuosiin on ollut alkusyksyn suuri juhlapäivä ja koko lukuvuoden jatkuneet kävelykierrokset Lasinpuhaltajakerhon kanssa. Vanhempainyhdistyksen piffaamina pääsimme myös Verkatehtaalle Pikku Prinssi -teatteriin ja ahkeran leivonnais- ja/ tai keksimyynnin tuloksena luokat retkeilivät esim. Aarniwalkean satupihalla, Hennolan kotieläinpuistossa, Heurekassa, Flowparkissa ja Hämeenlinnassa. Suuri kiitos opettajille ja muulle henkilökunnalle sekä oppilaille kuluneesta lukuvuodesta.

Valtava kiitos Lasinpuhaltajille, Vanhempainyhdistykselle Riku Bitter puheenjohtajanaan sekä kaikille vanhemmille, jotka olette olleet mukana varainkeruussa sekä muuten koulun kanssa aktiivisessa yhteistyössä. Parhaita hetkiä arjen hiekkalaatikolla ovatkin sellaiset keskustelut huoltajien kanssa, jolloin katsomme yhdessä oppilaan asioita samaan suuntaan, toinen toistamme tukien ja arvostaen, opiksi ottaen. Niiden hetkien voimaannuttamina jaksamme entisestään tsempata haasteellisissakin tilanteissa, sillä tiedämme, että kun teemme yhdessä työtä lapsen koulumotivaation ja pärjäämisen tai sosiaalisten suhteiden kanssa, ovat tuloksetkin eittämättä hyviä. Tule tule hyvä kakku! Ja yhdessä se tuleekin.

Syksyn tullen alkaa uuden opetussuunnitelman sisäänajo Suomen peruskouluissa. Monipuolinen opiskelu tulee kohtaamaan jokaisen luokan meilläkin, sillä kirjojen ja luokkahuoneiden ohessa on oltava monialaisia muitakin oppimistapoja sekä –paikkoja. Paljon olemme jo nyt olleet mm. pihalla, kirjastossa, atk-luokassa, musiikkiluokassa, uimalassa ja metsässä, ja syksystä alkaen tulevat loputkin opetusryhmät mukaan sinne sun tänne. Saimme juuri jopa ensimmäiset digiloikkavälineemme, 10 tablettia oppilaskäyttöön. Opettajat harjoittelevat niiden kanssa kesän, ja syksyllä varauslistat ovat sitten aktiivikäytössä. Oman työn ja tavoitteiden suunnittelua tulee koululaisille osin entistäkin enemmän, sillä esimerkiksi kovien ja pehmeiden materiaalien käsitöissä korostuvat omat suunnitelmat, toki mallejakin varmaan vielä löytyy. Joulutodistusten tilalle tulevat kaikilla luokilla arviointikeskustelut, keväällä 1.-3.luokkalaiset saavatsanalliset todistukset ja 4.-5.luokkalaiset numerotodistukset. Uutta on myös se, että viidesluokkalaiset saavat valita peräti kaksi valinnaisainetuntia lukkareihinsa heti syksyn aluksi.


Millainen on sinun tuleva kesäsi? Minä rehtorina olen vielä jonkin aikaa töissä koulussa (saa tulla moikkaamaan!), mutta opettajat laitan kyllä lomille aika pian. Syksyn tullen tulemme sitten vähitellen paikkoja laittamaan ja valmistelemaan koulujuttuja, mutta kesällä on parasta antaa aivojen ja korvien levätä parhaaksi katsomallaan tavalla; yksi tykkää rauhallisista kesäilloista ja toinen huvipuistojen melskeestä.

Toivotan teille kaikille oikein ihanaa kesää 2016. 
Kiitos monista yhdessä koetuista hetkistä ja 
rakennetaan niitä vielä ilolla ja rakkaudella lisää! 


***

Laulajaisten laulut 1.6.2016

Ei kesää voita mikään

Onnen aurinko   
Onnin kesälaulu
Lintu  
Leilan onni  
Simo Siili  
Kissankulman kauhu - Eemeli 
Vanhoja poikia viiksekkäitä
Kesä, kesä, kesä  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti