maanantai 26. syyskuuta 2016

Teemaliikkeet

Lasi liikkuu -teema on valittu tämän vuoden kattavaksi punaiseksi langaksi ja yläteemaksi  koulussamme. Meillä on perinteisesti jo aika monta liikunnallista teemapäivää tai osapäivää pitkin vuotta: olympialaiset, Sporttipäivät syksyllä ja keväällä, hiihtopäivä, lajikokeiluita ja Unicef-hiihto. Myös oppitunteihin mahtuu yhtä jos toistakin liikkumista ja ulkoilua, syksyn superhittiä, Pokemon-kävelyitä (5.lk?), unohtamatta. Myös kaupungin Liikkuva koulu -yhteishanke tukee oman koulumme Liikkuva koulu -kokonaisuutta ja varmasti vuoden varrella tulee jotain uusiakin juttuja työn alle. Viidennen luokan valinnaisainelistalla oli muuten oppilaskyselyiden perusteella tarjolla peräti kaksi eri liikuntamahdollisuutta 2/6. Upeista olevista ja toimivista liikuntavalinnoista huolimatta tahdoimme saada jotain pientä kivaa, koko koululle yhteistä, liikkumisesta muistuttavaa viikkojamme piristämään.

Varhaisen syksyn eräässä aamunavauksessa julkistimme sitten ensimmäisen viikon teemaliikkeen. Se oli yhdellä jalalla hyppely. Hauskasti oppilaat hyppelivät nauraa käkättäen ruokailuun, osa taitavasti, osa harjoitellen. Seuraavaksi tuli kyykkykävely ja sitten jättiläiskävely. Tällä hetkellä harjoittelussa on naruhyppely, tai sen markkeeraaminen, jos narua ole lähistöllä. Narun hyppääminen ei olekaan ihan helppoa, mutta kyllähän sitä harjoittelulla oppii, jopa yhtä taitavaksi kuin opettajakaartimme ;)

Teemaliikkeiden tarkoitus on piristyttää ja liikuttaa, mutta myös harjoituttaa perusliikuntataitoja. Useimmat taidot oppii vain harjoittelemalla ja toistamalla. Miksipä ei siis harjoittelisi sitä ja tätä vaikkapa matkalla ruokalaan, pikkuvälituntipuuhana, siirtymätilanteissa talosta toiseen tai muuten vaan esim. välitunnilla. Teemaliikkeiden välkkäkisoja tässä vielä haudutellaan...

Viikon uutta liikettä odotetaan etenkin alaluokilla. Ehdotuksia tuleville kerroille on myös kirjattu jo monia, joten aina uusien liikkeiden innostamana on hauska jatkaa Lasin liikkuvaa vuotta eteenpäin. Teemaliikkeet eivät lopu kesken!

    

Ps. Ensi viikolla on vuorossa roikkuminen :)

Edit tammikuussa: Hauska idea ei kantanut koko vuotta sujuvasti, mutta kiva oli kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti