keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Koko koulu markkinoi


Vanhempainyhdistys aloitti perinteisten Aleksin Markkinoiden pohtimisen ja järjestelemisen osittain jo keväällä, ja täydellä touhulla heti elokuun aloituskokouksessa. Syksyn aloituksen suurin kriisi, uuden puheenjohtajan saaminen edellisen, yläkouluun siirtyneen, tilalle, saatiin kuin saatiinkin ratkaistua hyvillä mielin. Sihteerin hyvästä tallesta löytyivät markkinoiden tehtävälistat, kartat ja excelit kätevästi, ja perinteistä kiinni pitäen oli ilmassa hiukan uudistumisenkin toiveita. Uusi pj nostikin taas ilmaan idean, että oppilaat voisivat osallistua myyntituotteiden tekemiseen ja myymiseen entistä konkreettisemmin.

Se idea ei ole aiempina vuosina juurikaan ottanut tuulta purjeisiin, mutta nyt homma eteni hitusen  pidemmälle: kierrätysmateriaaleista toki askarrellaan, mutta yhdistykseltä saa myös pikkuisen tarvikerahaa, ja jopa valmiita ideoita. 

Monet oppilaat innostuivat tuotekehittelystä ja myyntivuoroista oikein kovasti. Halu saada rahaa kevään luokkaretkeä varten on kova, ja sen eteen ovat lapsetkin valmiita hankkeeseen sen lisäksi, että leivonnaisia ja apukäsiä on niitäkin tulossa monesta perheestä. Aika moni lapsi sanoo myös ostavansa oman tuotoksensa kotiin, sen verran ihania juttuja on sieltä tulossa.

Kakkoset ryhtyivät tuumasta toimeen alta aikayksikön. Harmaan talon puolella väkerrettiin tupsuja toinen toisensa perään (lahjoituslangoista) ja Valkoisessa veivattiin taikataikinaa silmät innosta loistaen. Viitosilla oli Sinisessä uuni kuumana ja vanhat vinyylilevyt valmiina sulatukseen 😱 Ja kolmoset eivät suinkaan lukeneet läpi paksuja romaaneja vaan taittelivat sivuja sen kun ehtivät...


Mitä ihmettä onkaan tulossa oppilaiden myyntipöytään? Sen näkee sitten lauantaina!
Tervetuloa markkinoille, luokkaretkimyyjäisiin sekä kirpputoreille kahviota ja makkarapistettä tai arpajaisia unohtamatta.

Aleksin Markkinat lauantaina 9.10. klo 9-14 Lasitehtaan koulun pihalla ja sisällä.


Ps. Roudaamista, luukuttamista, mainoksia, lahjoituskierrosta, hankintoja, paikkamyyntiä, arpahommia, aikataulutuksia, leipomista ym. ym. on moni äiti, isä, mummi ja kummi ahkeroinut tässä alkusyksyn ratoksi; onneksi hommat hoituvat hyvässä seurassa omien koululaisten hyväksi. Kiitoksia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti