perjantai 14. lokakuuta 2016

Ihan pihalla ja hiukan sisällä


Lokakuun sporttipäivä juuri ennen syyslomalle lähtöä sujui hienosti. Kevään Ihan pihalla -toteutustavasta edelleen ihastuneina otimme käyttöön samaisen sabluunan. Aamunavauksessa esittelimme kaikki kymmenen toimintapistettä yhteisessä salitilaisuudessa, ja siitä oppilaat sitten jo riensivätkin pariksi tunniksi liikkumaan ainakin kolmelle eri rastille.

Piharasteja oli tietenkin eniten, koska oli Ihan pihalla -päivä, ja oppilaat vaihtoivat lennosta pisteeltä toiselle moneen kertaan, jotta saivat aina välillä sykettä nostettua tai tasattua. Pukeutuminen ei onneksi ollut tällä kertaa mikään ongelma, sillä ihan itse sai jokainen valita tekemisensä ja aktiivisuuden tasonsa. Ruokailut hoituivat sutjakkaasti siinä toimintarastien sivussa, vaikka oma keittäjämme ei ollutkaan opastamassa sikin sokin porukkaa ja pitämässä jöötä.

  • Parkour: Nyt todellakin oli sallittua loikkia, hyppiä ja kiipeillä esteiden yli ja ali pitkin hiekkapihaa. Silminnäkijöiden mukaan rastilla tuli kaikille hiki, ja opettajakin pomppi siellä nuoruuden innolla niin että vanhempaa katselijaa jo hengästytti..
  • Kepparirata: Ennakkovihjauksen perusteella keppari oli monella mukana ja rata oli varsin suosittu etenkin pienemmillä tytöillä. Voisinpa kuvitella, että keppihevosia kulkee koululle jatkossa myös ilman sporttipäivää. Loistavaa tekemistä välitunneille!
  • Hyppynaru ja twist: Oi, nuo vuosien takaiset taidot ovat edelleen ihania, ja innokkaita kokeilijoita ja hyppijiä riitti parituntisen aikana varsin mukavasti. Taitavimmat hyppijät osasivat jo hiukkasen "väliin jättämättä", mutta "sekoittamiset" eivät vielä tainneet onnistua. Opettajilla on siis vielä hommaa perinteen siirtämisessä.
  • Jalkapallomölkky: Taidolla ja tuurilla oli osuutta tässä lajissa, mutta monen mielestä ihaninta oli futailla ilman yli-innokaiden joukkuetovereiden käskytyksiä. Olipa kyllä aluksi hankalaa osua pölkkyihin, mutta onneksi  tarkkuus hiukan kasvoi pelin edetessä. Saattaapa olla, että monessa kodissakin kokeiltiin viikkonloppuna tätä hiukan erilaista Mölkkyä.
  • Frisbeegolf: Tasaisena virtana tuli aina uusia radalle lähtijöitä kokeilemaan, josko saisi kiekon viskattua koriin par 3:lla, ja koko radan par 15. Opettajan kysellessä tuloksia, menivät koko rata ja yhden korin saavuttaminen iloisesti sekaisin, joten voittajaa ei ihan löytynyt. Hauskinta oli kuitenkin kaverin kanssa,  tai yksinkin, kiertää oikea frisbeegolfrata siinä ihan oman koulun lähellä omaan tahtiin.
  • Eliöiden etsiminen: Opettajan piilottamat (Kyllä!) kuvalaput oli löydettävä takapihan puista ja muista paikoista. 11 erilaista eliökuvaa löydettyään piti palata opettajan luo ja kertoa, mitä oli löytynyt. Kuvat olivat aika pieniä ja ruskealle pohjakartongille liimattuja, joten etsiminen oli todellista etsimistä. Ihanaa oli katsoa, kuinka moni oppilas oikein nautti rauhallisesta etsimisestä, eikä edes suostunut luovuttamaan ennen kuin kaikki laput oli löydetty.
  • Hernepussin heittäminen oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanaa, kivaa ja rentouttavaa. Ja jokaisella osumalla tuli niin isoilta kuin pieniltäkin onnellisia hihkaisuja.
  • Luontotaidetta: Syksyn kaamoksen lähestyessä ei enää ruskavärejä ollut kovinkaan paljon löydettävissä, mutta niin vain tuli koottua ihania kollaaseja, mandaloita tai esittäviä taideteoksia luonnosta löytyneillä materiaaleilla. Harmaat aivosolut saivat kivasti kutinaa omaa teosta suunnitellessa ja tarvikkeita hankkiessa. Kuvia odotellaan, sillä monesta teoksesta tulikin oikein suloinen.
  • Dodgeball: Joukkuepolttopalloa pelattiin keväällä ulkona, mutta tällä kertaa salissa. Pehmeät pallot usuttivat heittämään kovaa ja reunamatot kaatumaan pehmennetysti. Lopputunnin turnauksesta  ei puuttunut huutoa ja kannustatusta ;)
  • Tanssi: Koreografioita ei keksitty tai opeteltu pala palalta vaan ne napattiin musaluokan älytaululle suoraan netin tanssisivuilta esim. Wii Kids Dance ja Just Dance. Pienempien suosikki oli Gummy bear ja Frozen, isompien One Directionin What makes you beautiful ja opettajan suosikiksi tuli ihan uusi tuttavuus This is Halloween.

Näillä sporttipäivän eväillä päästiin loman aloitukseen vauhdikkaasti, ja jaksoivatpa jotkut vielä liikkakerhoakin siihen perään.

Oikein ihanaa lomaa kaikille siellä ja täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti