torstai 13. lokakuuta 2016

Varainhankintaa siellä ja täällä

Markkinat on vedetty läpi kunnialla ja hyvällä mielellä. Leivonnaismyyntien saldot eivät ole enää entisellään, mutta kahvio ja makkaramyynti taitaa porskuttaa arpajaisten kanssa oikeinkin vahvasti. Lasten askarteluiden myynti ei oikein lyönyt leiville, mutta tekeminen ja myyntityö sen sijaan olivat oikein mukavia, ja varmaan ensi vuonnakin vastaava projekti on tavalla tai toisella ohjelmassa.


Ihan kivasti tuli kotiväestä leipureita ja muita talkoolaisia markkinajuttuihin, mutta aika monella vapaaehtoisenergia ohjataan ensisijaisesti harrastuspiirien talkoisiin ja varainhankintaan. Peruskoulun tulisi kuitenkin  lähtökohtaisesti tulla toimeen omillaan, ja keräykset ovat siihen sitten kiva lisä. Harrastustoiminnassa tempaukset taas ovat usein erittäin tärkeitä jopa koko toiminnan jatkuvuuden kannalta. 


Työn ja velvollisuuksien viedessä paljon arkiaikaa vanhemmilta aika moni pyhittää illat ja viikonloput täysin kotiin ja perheen yhdessäoloon. Siihen ei ole kyllä vastaansanomista; liian usein vapaa-ajasta tulee aikataulutettua paikasta toiseen ravaamista. Ja koska aika on kortilla, täytyy tehdä valintoja, kukin  arvostamallaan tavalla. Hienoa onkin, että vanhempainyhdistykseen riittää väkeä, vaikkakin samat henkilöt ovat tunnetusti jo monessa muussakin mukana. Yhdessä tekeminen samanhenkisten vanhempien kanssa on mukavaa ja hyödyllistä, parhaimmillaan jopa ystävystyttävää. 

Ps. Oppilaat odottavat tulevaa diskoa jo kovasti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti