torstai 28. helmikuuta 2013

Kalevalan päivä 2013

Koulun arjessa tartutaan juhla- ja liputuspäiviin kiinni sen mukaan, mitä on yhdessä syksyllä suunniteltu, tai jos ei ole suunniteltu, voidaan toki tehdä uusia suunnitelmia vastaan tulevien ideoiden sekä opettajien ehtimisen ja jaksamisen mukaan.

Kalevalan päivää, suomalaisen kulttuurin ja kirjallisuuden päivää, emme ole ihan joka vuosi noteeranneet yhteistilaisuuksilla, mutta tällä kertaa musikanttiopettajamme Hanna-Mari ja Piia innostuivat helmikuisesta juhlapäivästä, ja etenkin tilaisuudesta tuoda kanteleen soittoa esille.
 
Pienimuotoinen juhlatilaisuus toteutui oikein mukavasti. 2.luokan oppilaat säestivät kanteleella, mustikoilla ja mansikoilla, Rati-riti-rallan ja vuorolaulu Liio-liio-liion. Tietopuolen settinä 3.luokkalaiset kertoivat sanoin ja kuvin Kalevalan päähenkilöistä. Sokerina pohjalla oli vielä opettaja-oppilas -soittoesityksenä oli pari tunnelmallista kappaletta 36-kielisillä kanteleilla! Saliyleisö kuunteli soittoa hipihiljaa, ja rasavilleimmätkin tuumivat jälkikäteen, että olipa se kaunista.


Kiitos juhlan järjestäjille ja esiintyjille! Eipä olisi paha perinteisenäkään tilaisuutena ;)
Linkkivinkki kotiin ja kouluun:
http://www.kalevalaseura.fi/kalevalankankahilla/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti