sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Unicef-hiihto 2013

Koulumme järjesti nyt 4.kerran peräkkäin Unicef-hiihdon. Liikunnan ilo ja hyöty sekä Unicefin kautta maailman köyhimpien lasten koulunkäynnin avustaminen ovat niin hyvä paketti, että siihen osallistuminen on tuntunut ja tuntuu kaikista hyvältä.

Tapahtumaa edelsi Piia-opettajan aamunavaus sparrausvideoineen, luokkakeskustelut edellisten vuosien hiihdoista sekä sponsorikuorien toimittamiset koteihin. Lahjoitukset hiihtosuoritusten perusteella ovat hieno ja mahtava juttu, mutta me emme koulussa julkisesti kuoria availe tai erityisesti korosta lahjoitusten suuruutta, joten jokainen saa osallistua hyvillä mielin hiihtoon, oli sponsoreita tai ei. Lahjoitussumma on usein n. 5e, jos on yksi sponsori ja luvattu hinta 1e/km. Sponsoreiden määrästä riippuukin, kuinka suuri lahjoitussummasta loppujen lopuksi tulee. Kaikki hiihtäjät osallistuvat pienten palkintojen arvontaan.

Olemme joskus kyllä muistaneet "sponsorimestareita" pikkulahjalla, sillä jos lapselta on tullut yli 100e potti, se osoittaa jo huimaa halua hankkia sponsoreita ja auttaa Unicefia!

Hiihtoaamu avautui loistavassa parin pakkasasteen kelissä. Koulun pihalla oli melkoinen vilinä, kun 165 oppilasta asetteli suksensa aamulla seiniä vasten tai etsi varastosta sopivia lainasuksia hetken päästä koittavaan sivakointiin.

Eskarit ja ekaluokkalaiset hiihtivät vajaan kilometrin lenkkiään koululla ja 2.-5.luokkalaiset läheisellä yhdysladulla toisten perjantaihiihtäjien iloksi. Samaan aikaan ladulla olleet kuntoilijat hymyilivät ja olivat kovin iloisia lasten menosta ja tarrapaikan ruuhkautuminenkin vain nauratti. Paitsi tietenkin joukossa oli rannetietokoneensa kanssa hiihtäjiä, jotka huokailivat hidastuksia. Huokailkoot vain; me hiihdimme vain ensimmäista 500 metrin pätkää ja heillä oli vapaa baana seuraavat 3000m.

Varsinaista hiihtokilpailupäivää emme viime vuosina ole pitäneet, joten tästä Unicef-hiihdosta on tullut melkoinen tunnin superhiihto monelle oppilaalle. Tarra jokaisesta kilometristä on tuottanut huimimmillaan 8-9 tarraa hiihtopassiin!


Päivä onnistui hienosti hiihtoineen kaikkineen. Keittäjä oli ennakoinut lasten nälän ulkoilun jälkeen, joten puuro ei loppunut kesken ja kaikki saivat syödä kupunsa täyteen ja aloittaa talviloman väsyneinä, mutta kylläisinä ja onnellisina.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on koulussa Unicef-KÄVELYpäivä ollut useampana vuonna ja on myös tulevana keväänä, mutta hiihtäenkin se voisi olla mukava tapahtuma! Täytyypä ottaa puheeksi, sillä perinteistä hiitokisaa ei meilläkään järjestetä. Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
  2. Kävely tai hiihto, mukavia ja toimivia molemmat.
    Kiva, että tuli idea jaettua :)

    VastaaPoista