sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kansanedustaja Timo Heinosen kouluvierailu

" Osana säännöllisen valtiopäivätoiminnan 150-vuotismerkkivuotta järjestettiin Kansanedustajat kouluissa -teemaviikko 27.–31.1.2014. Opetushallitus suositteli, että mahdollisimman monessa koulussa ja oppilaitoksessa järjestettäisiin tuon viikon aikana Kansanedustajan kyselytunti. Kansanedustajille kyselytunti tarjoaa mahdollisuuden kertoa eduskunnan toiminnasta ja demokratiasta yleensä. Koululaiset ja opiskelijat saavat mahdollisuuden esittää kysymyksiä edustajalle haluamistaan aiheista."  
http://nuorteneduskunta.fi/fi/kansanedustajat-kouluissa-teemaviikko
Kansanedustaja Timo Heinonen vastasi myöntävästi vierailukutsuuni ja niin koulussamme otettiin innokkaina vastaan Maijan ja Askon entinen oppilas, ratsastusta, metsästystä ja rallia harrastava kansanedustaja.


 
Timo Heinonen kertoi opettajan ja ammattipuhujan elkein kansanedustajan työstä monipuolisesti: kokouksista ja palavereista, äänestyksistä ja ihmisten erilaisuudesta, verojen kohdentamisesta, lakien laatimisesta, oikeuksista ja velvollisuuksista sekä kielloista, jokaisen edustajapäivän erilaisuudesta, asioihin valmistautumisesta, työmatkoista ja pitkistä viikoista mutta myös tehtävistä, jotka eivät ehkä edes tunnu työltä (esim. Cheekin keikka).

Maijan 2B oli piirtänyt kuvia eduskuntatalosta ja herra kansanedustajasta, ja kuvat saivatkin ansaittua huomiota, ja päivän kuluessa myös somen puolella. Oppilailta pulppusi kysymyksiä solkenaan heti, kun he saivat puheenvuoron. Aiheet vaihtelivat hevosista EU:hun, palkasta ulkomaanmatkoihin, lempimusiikista peleihin ja muihin kansanedustajiin. Saliyleisölle kävi myös hyvin selväksi, että Timo Heinonen tykkää touhuta lastensa kanssa, mutta ei ehdi olla kotona ihan tarpeeksi.

Kiitos vierailustasi, ja tapaamisiin työpaikallasi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti