lauantai 12. joulukuuta 2015

Talopäivät, pajapäivät

100-vuotias koulu elää ja touhuaa aktiivisesti kolmen talon voimin. Kolmen pitäisi kuitenkin olla yhtä, jotta voimme iloisesti sanoa, että meillä on yksi yhteinen koulu. Talojen sisällä tulee myös tuntua, että olemme yhtä ja samaa porukkaa. Siitä virisi syksyn alkajaisiksi, vai jo viime keväänä, ajatus, että pidetään perinteiset pajapäivät tänäkin vuonna (itse asiassa edellisistä on aikaa jo jonkin verran), mutta hiukan uudella sabluunalla.

Talopäivä on sellainen pajapäivä, että talot saavat henkilökuntineen ihan itse soveltaa ja sopia mitä, missä, milloin! Pajaviikko sovittiin, jotta jokainen porukka muistaa pajansa pitää, mutta toteutus oli siis vapaa :)

Harmaassa talossa on vilinää ja vilskettä kovasti, 75 lapsen ja lähes kymmenen aikuisen verran. Pajapäiviksi sovittiin kaksi identtistä, jotta kaikki pääsevät kaikkiin pajoihin pienissä ryhmissä.
Eskarit ja ykköset kiersivät pajat nelosten johdolla, ja kaikki tykkäsivät kovasti. Moikat kaikuvat lasten ja aikuisten kesken nyt entistäkin iloisempina, sillä kaikki ovat toisilleen yhä enemmän tuttuja tunnepajasta, tonttupajasta, pienen tilan liikunnasta, animaatiopajasta sekä parista muustakin pajasta.


Sinisen talon pajat pidettiin sekoitetuissa 1., 4. ja 5.luokkalaisten ryhmissä. Suomen liput ja lumiukkoaskartelut sujuivat hienosti monilta, paitsi että monille isoille oppilaille askartelu olikin pitkästä aikaa jopa haasteellista. Kolmen luokan kanssakäyminen on ollut sujuvaa jo aiemminkin, mutta nyt kaikki opettajatkin tulivat lapsille kivasti tutuiksi.

Valkoisen talon pajat sujuivat nekin mukavasti hässäkässä 2. ja 3.luokkalaisten sekaryhmissä. Paperirullatontut, lumiukot ja lankatontut valmistuivat kotiin vietäviksi hienosti, ja kaikki tulivat
hiukan enemmän tutuiksi toistensa kanssa.


Saldona pajapäivistä voi sanoa, että kaikki sujui hienosti ja ihanasti, ja yhteisöllisyys lisääntyi niin aikuisilla kuin lapsillakin. Tulevia kertoja varten tulee ottaa vielä tarkemmin huomioon opettajien vaihtotunnit, oppilaiden lukujärjestykset ja tilojen monet käyttäjät. Sovitellen kaikki onnistuu kyllä upeasti, kuten tälläkin kertaa. Lisäkädet ovat aina erittäin tervetulleita, etenkin pienten koululaisten tunneille, ja pajoissa niitä tarvittiinkin oikein korostuneesti.

Kiitos ja heippa, hyvin meni, ja jatkoa seuraa :D







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti