keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Koulusta jouluun

Joulun tunnelma löytyy usein perinteistä. Koulun perinteitä ovat tietenkin askartelut, laulut ja esitykset jouluevankeliumia unohtamatta. Tänä vuonna perinteistä ei koulussamme pidetty ihan täysillä kiinni juhlavuoden nimissä. Tai siis jotain tehtiin hiukan toisin, ja silläkin tavalla sai mukavasti laskeutua lomaan ja kotijouluun.

Askarteluita tehtiin melkoisen runsaasti, sillä monet luokat saivat kuukauden ekan viikon pajapäivänäkin jouluista tekemistä. Jouluisia koristeita ja kynttelikköjä oli näytillä ehkäpä vähemmän kuin joskus, mutta toisaalta oppilaat saivat tekemänsä ihanuudet heti omaan kotiinsa iloa ja tunnelmaa tuomaan. Sähkön säästämisen nimissä ei kaikkia kynttelikköjä otettu esille tai uusia hankittu rikkoutuneiden tilalle. Toisaalta emme juurikaan yöksi jätä kynttelikköjä palamaan, joten ei niitä siinä toisessakaan vaihtoehdossa näkyisi kauniina illan tummuessa.


Joululauluja lauloimme tänä vuonna oikein sydämen kyllyydestä yhteisesti, sillä lukukauden päätöstilaisuutenamme oli joululaulajaiset. Laululistasta meinasi tulla hiukan liian rauhallinen, kun opettajat saivat ehdottaa suosikkejaan, mutta onneksi kokonaisuudesta tuli kuin tulikin monipuolinen tiptappeineen. Koulun housebändi (opettajia + opiskelija + oppilas) toimi upeasti, ja kevään koululaulajaisista on odotettavissa niin ikään pulpahtelevan iloinen yhteislaulantahetki. Laululistaa pitääkin miettiä ajoissa, jotta nuorimmatkin ei-lukijat oppivat joitain lauluja ulkoa...

Viimeisen koulupäivän laulut ja puurohetki todistuksen saamisesta puhumattakaan olivat jännittäviä ja toisaalta niin tutussa ja turvallisessa omassa porukassa, että osa lapsista olisi hyvinkin voinut jatkaa päiväänsä vielä monta tuntia. Kirkkaat silmät katsoivat opettajaa, että mitäs nyt? Nuorimmat oppilaat olivat lähes hämmentyneitä, että kotiin päästiin jo aikaisin eikä tullut läksyjäkään. Pekan "pajassa" tuntui viihtyvän lapsia vielä pitkän aikaa virallisen päätöksen jälkeenkin :)

Lunta ei ennen joulua näkynyt, mutta tänä vuonna ei puhuttukaan mustasta vaan vihreästä joulusta. Positiivinen asenne siis! Loma on jokaiseen perheeseen varmasti tervetullut oli sitten joulua tai ei. Syyslukukauden pimenevä aika katkeaa iloisesti juhlalla, sukulaisten ja ystävien tapaamisella ja herkuttelullakin. Näillä eväillä jaksaa taas hienosti kevääseen ja valoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti