maanantai 4. tammikuuta 2016

Tuli talvi halla

Jihaa, pakkasta ja lunta, jäätä ja lämpimät vaatteet!

Kuin tilauksesta alkoi koulun kevätlukukausi talvisissa olosuhteissa. Toiveissa on, että pääsemme luistelemaan enemmän kuin pari kertaa, ja hiihtämäänkin mennään, vaikka sitten Riuttaan tykkilumiladuille. Tällä viikolla, vajaalla viikolla tosin, luistelemme joka päivä. Nyt ei ole varaa odotella ja pihistellä tiettyjä päiviä ja liikuntatunteja. Toki vapaus luistella opastetusti ja hyvällä kenttätilalla on vain varatuilla liikuntatunneilla, mutta ne muut ajat ovat kaikille vapaita välitunteja ja välituntien pidennyksiä.

Oikein odotan punaisia poskia ja liukumisen riemua. Toki samaan soppaan mahtuvat myös kupsahdukset ja kipeät polvet, palelevat varpaat ja huono aluspipo kypärälle. Ja nauhojen sitominen onnistuu vain harvalta ykköseltä, jokuselta kakkoselta eikä kolmosiltakaan vielä kaikilta. Yksi opettaja ja parikymmentä lasta? Kiltit äidit ja isät, opettakaa olkaa hyvät, ne nauhojen solmimiset kotona.Onneksi meillä on avuliaat kummioppilaat ja muutenkin auttavaisia isompia lapsia ja aikuisia, joten odotusaika sitomisille lyhenee kivasti.





Hyviä luisteluita kaikille niin kouluaikaan kuin illalla ja vapaapäivinäkin! Oma pulkka vain mukaan istuimeksi, niin jopas vain on kiva laittaa luistimet jalkaan ja viettää perheen ja kavereiden kanssa reippaita talviliikunnan hetkiä :)

ps. Pulkkamäki on käyttökunnossa, ja kohta nuorimmat voivat kokeilla myös hiihtämistä koulun pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti