tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulupuhe 21.12.2016




Iloista huomenta teille kaikille, oppilaille, opettajille, ohjaajille sekä joulujuhlayleisölle!

 

Syyslukukauden viimeinen koulupäivä on alkanut juhlan merkeissä. Paperitodistusta ei Riihimäen alakouluissa nyt jouluna tule vaan kulunutta lukukautta pohditaan yhdessä opettajan, oppilaan ja vanhempien kanssa arviointikeskustelussa. Osalla teistä oppilaista keskustelu on jo ollut, ja lopuillakin se on tulossa tammi-helmikuussa.

 

Uuden opetussuunnitelman mukaista ovat olleet myös oppitunnit pihalla, metsässä, museoissa, kirjastossa ja kaupassa. Luokissakaan ei aina istuta samoilla paikoilla vaan välillä ryhmissä, välillä jumppapalloilla ja välillä töitä voidaan tehdä myös sohvalla tai lattialla. Myös atk-luokassa pidetään tunteja, tabletteja on mukana opetuksessa, ja toisinaan voidaan käyttää myös omia kännyköitä.Langaton verkkomme toimii hyvin, mutta kaikki tabletit on kyllä vähintään kertaalleen korjattu.Käsitöissä on nyt kaikilla ollut työskentelyä sekä kovien että pehmeiden materiaalien kanssa. Robottitunteja emme ole tänä syksynä saaneet järjestettyä, mutta ohjelmointia on eri luokilla ollut eri muodoissa, esimerkiksi matikan kirjassa tai tabletilla Bomberbotilla.  

 

Viidesluokkalaisilla on ollut myös valinnaistunteja, vavoja. Vaihtoehtoja on ollut peräti kuusi: bändisoitto, kuvataide, lajiliikunta, ilmaisutaito, digi sekä esittävä liikunta. Monialaisten kokonaisuuksien opiskelua eli ilmiöviikko oli koko koululla itsenäisyyspäivän jälkeen. Silloin tehtiin monenlaista talveen ja jouluun liittyvää juttua, mm. näitä salin koristeluita.

 




Iloitsen kovasti kaikista edistysaskeleista, joita monet teistä oppilaista ovat syksyn mittaan ottaneet. Onpa muuten kiva, ettei samoista asioista joudu aina jauhamaan samojen henkilöiden kanssa; kehitystä on oikeasti ollut havaittavissa kaverina olemisessa, kohteliaisuudessa, oman opiskelun hoitamisessa sekä sääntöjen noudattamisessa. Iloisten myös teistä monista koululaisista, jotka hoitelette koulun ja läksyt, kaverisuhteet ja hyvät tavat ihan tuosta noin vain, ystävällisesti ja luontevasti. Kunpa malttaisimme ottaa mallia hyvistä asioista, sillä niitäkin täällä riittää. Iloitsen myös mainioista vanhemmista. Minulla ja meillä on ollut kanssanne hyviä keskusteluita. Yhdessä olemme olleet asioiden tolasta iloisia ja myös tuumineet kehittämisen tapoja. Yhteistyö on vahvuus, jonka tukemana lapsemme kasvavat tasapainoisiksi oppijoiksi ja pärjäävät myös tulevaisuudessa. Jokaisella meillä on opittavaa; elinikäinen oppiminen jatkuu paitsi tietoina ja taitoina myös asenteina ja suhtautumisena toisiin ihmisiin.

 

Tahdon lämpimästi kiittää koko kolmen talon porukkaamme kuluneesta syksystä!

Katariina ja Heidi ykkösten opet, Taija ja Maija kakkosten opet, Anni ja Sirkka kolmosten opet, Asko nelosten ope, Eero ja Sakari viitosten opettajat, sekä samanaikaisopettajamme Henri ja erityisopettaja Pekka! Suuri kiitos myös koulunkäyntiohjaajillemme, iipparin Merjalle ja Miralle ja opiskelija Mariialle. Samoin kiitokset varhaiskasvatuksen väelle eli Johanna-opettajalle, ohjaajille Annikalle, Tiinalle ja Sannalle sekä esinaiselle Hannalle. Kiitokset myös keittäjä Jaanalle ja siivoojillemme Merjalle ja Soilelle, sekä muille talossa kävijöille ja kanssamme yhteistyötä tekeville tahoille esim. vanhempainyhdistykselle ja Lasinpuhaltajakerholle! Yhdessä olemme me, Lasin koulu! <3

 

Tästä juhlassa esiintyvät 1A ja 1B, 2A ja 2B, 3B sekä 5A ja pari liikuntaryhmää. Keväällä ovat vuorossa 3A 4A ja 5B sekä eskarit.

 

Toivotan sinulle ja perheellesi, vanhempainyhdistykselle sekä koulun monille yhteistyötahoille oikein hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle 2017.

 

Joulujuhlamme ohjelmaosuus alkaa kakkosluokkalaisten joulukuvaelmalla. 

 

Tervetuloa juhlaan! Kiitos.



 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti