keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Liikuntaseikkailu lisää liikuntaa!

www.nuorisuomi.fi/liikuntaseikkailu
Nuori Suomen kolmeviikkoinen Liikuntaseikkailu maapallon ympäri starttasi pääsiäisen jälkeen liikkeelle jo 12.kerran! Ja ihan yhtä monta kertaa olen ollut mukana kulloisenkin luokkani kanssa...
"Liikuntaseikkailu on koko luokan yhteinen tempaus päivittäisen liikkumisen lisäämiseksi. Tavoitteena on vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa joka päivä. Kampanjan ideana on, että jokainen koululainen kerää päivittäin liikuntarasteja omaan liikuntakorttiin. Rasteja kertyy korttiin esimerkiksi pyöräilemällä koulumatkat, välituntipeleillä, koiran ulkoiluttamisella, seuraharjoituksissa ja perheen yhteisellä iltakävelyllä. Yksi liikuttu kymmenminuuttinen vastaa yhtä rastia eli yhtä kilometriä mielikuvitusmatkalla."

Lasilla moni oppilas liikkuu jo kovasti paljon sekä kavereiden kanssa vapaa-ajalla että ohjatuissa urheiluseuraharjoituksissa. Itse asiassa nämä liikkuvaiset lapset ovat liikkuvaisia myös koulussa. He myös pelaavat ehkä toisia vähemmän tietokonepelejä ja jaksavat koulupäivät sujuvasti uupumatta. Nukkumaanmenoajat iltaisin tuntuvat olevan heillä asiallisia ja aamupalat ilmeisesti syödään kunnolla joka aamu.

Onhan meillä kyllä niitäkin lapsia, jotka saavat joka aamu kyydin koululle ihan läheltäkin. He ovat oikein taitavia pleikkapeleissä ja pelaavat pitkälle iltaan ja yöhön, myös vanhemmilta salassa. Lounasaikaan heillä on kova nälkä, kun jäi aamupala (taas) väliin. Ja pää on kipeä, kun pelaa liikaa ja ulkoilee ja nukkuu liian vähän.

Liikuntaseikkailun aikana olemme listanneet lasten rastit paitsi liikuntakortteihin myös nettiseikkailuun, jolloin näemme koko luokan ja koulunkin etenemisen kartalla ja monta muuta aiheeseen liittyvää mielenkiintoista asiaa mm. kohdekaupungit, Viken vitsit, Viken liikuntavinkit ja Plussa-kaupungit.

Luokan listalle oppilaani ovat saaneet vihreän ruudun rasteilleen, jos niitä on 12 tai yli, eli vähintää kaksi tuntia liikuntaa päivässä. Punainen tulee sairaspäivästä nollan kanssa, sillä sairaana ei saa liikkua vaan pitää rauhassa parannella. Myös lepopäivät ovat tärkeitä palautumisen kannalta, joten ei haittaa, vaikkei ihan joka päivä tulisi vihreätä, etenkään jos on ollut jo monta "superpäivää" peräkkäin. Hauskaa on ollut tänäkin vuonna todeta, että Liikuntaseikkailu on oikeasti innostanut vähemmän liikkuvia lapsia liikkumaan enemmän!

Näin luokkani on viime aikoina liikkunut:
juoksu, kävely, leikki, pyöräily, dirt, uinti, tanssi, jääkiekko, jalkapallo, sähly,
voimistelu, taekwondo, hyppynaru, twist, parkour, Wii Sport ja X-Box Kinetic.

Eipä tässä muuta kuin ottakaamme tästä vinkkejä meille aikuisillekin,
ja siitä asiasta itse asiassa lisää hiukan myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti