perjantai 13. huhtikuuta 2012

Naurun keinoin vakavia asioita

Tänään oli se päivä, jota olemme odottaneet pitkään ja hartaasti. Me opettajat toden totta toivomme, että saisimme antaa oppilaillemme mahdollisuuden tutustua moniin erilaisiin elämän makuihin. Koulun ulkopuoliset vierailijat tuovat meille raikkaita tuulahduksia muualta, ja ne taas antavat elämän eväitä itse kullekin. Vierailijatarjonta on laaja ja useimmiten vain huokaamme ja ohitamme vinkit, koska rahatilanne on kroonisesti huono.

Unicef -hiihdon aikaan helmikuussa totesimme, että oppilaillamme on melko vähän kontakteja maahanmuuttajiin tai monikulttuurisiin perheisiin. Koulussamme ei ole yhtään tummaihoista ja kuitenkin maailma tulee lähes syliin netin välityksellä ja mahdollisuutemme globaaliin kanssakäymiseen kasvavat jatkuvasti. Näiden keskusteluiden innoittamina ja vanhempainyhdistyksen sanoista tekoihin -toiminnalla (ja rahoituksella) saimme satusetä Wilson Kirwan vieraaksi Lasitehtaan koululle!

Tanssiva, naurava, juokseva satusetä otti lapset ja aikuiset pauloihinsa vallan eläväisellä esiintymisellään. Tärkeä sanoma yhteisöllisyydestä, ystävällisyyden ja hymyn voimasta sekä itseensä uskomisesta uppoutui kuin huomaamatta vinkeiden silmäniskujen, naurujen, huudahdusten ja pantomiimien lomassa paikalla olijoiden ajatuksiin. Iloa ja komiikkaa, vakavaa arvoasiaa ja perheiden herättelyä - siitä oli tämän päivän koulupäivämme Wilson Kirwan eväillä tehty.

Sydämellinen kiitos Wilson Kirwalle vierailusta
ja Lasitehtaan koulun vanhempainyhdistykselle tämän upeasti onnistuneen päivän järjestämisestä!



" Tähtää kuuhun! Elämä on suuri seikkailu joka päivä! "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti