keskiviikko 30. toukokuuta 2012


Hyvät oppilaat ja opettajat, koulun väki sekä perheet ja ystävät,


kulunut lukuvuosi on aivan loppusuoralla. Opettajat ja oppilaat ovat saaneet tehtyä monenlaiset tavoitteiden mukaiset tehtävät ja paljon muutakin. Kaikki vuoden varrella hankittu tieto ja taito ei suinkaan näy kirjoissa ja vihkoissa, sillä monta tärkeää asiaa tulee opituksi myös ilman kirjaamista. Todella tärkeitä ovat esimerkiksi ihmisenä elämisen taidot, ne, joita me itse kukin saamme harjoitella läpi elämän. Tärkeimpinä niistä opeista lienevät toisen kunnioittaminen ja arvostaminen, yhteiseen hiileen puhaltaminen sekä oikean ja väärän valitseminen.


Viime viikonlopun surulliset tapahtumat ovat jälleen saaneet meidät pitämään raikkaimmistamme entistäkin tiukemmin kiinni. Muistakaa, lapset ja aikuiset, kertokaa lähimmäisillenne hyviä asioita, kertokaa että välitätte ja rakastatte. Kauniita sanoja ei koskaan ole liikaa!
Mikäli näette pahaa oloa, aavistatte mustaa mieltä tai kuulette huolestuttavia asioita, ottakaa yhteyttä ammattilaisiin, vaikkapa koulun kautta. Väärät ja turhat hälytykset, jotka selvitetään, eivät ole niin kohtalokkaita kuin ne, jotka jätetään selvittämättä surullisin seurauksin.

*
*
*

Olemme saamassa uusia aktiivitauluja luokkiin, joten nykyteknologia tulee entistä tasapuolisemmin osaksi koulumme kaikkien oppilaiden opetusta. Kodin ja koulun välistä viestintää jatketaan hyvään malliin Fronterilla ja oppilaille saattaa myös tulla läksyjä, jotka tehdään kotona tietokoneella ja palautetaan Fronterin kautta opettajalle! Liikunnan painotus jatkuu vuosikymmenten perinteiden mukaisesti ja aamupäivän välitunnit niputetaan ensi vuonna ”kunnon” liikkumista varten kahdeksi puolituntiseksi. Myös sisävälituntivuoroja saatetaan ottaa kokeiluun samoin kuin entistä aktiivisempi luontoympäristön hyödyntäminen opetuksessa. Oppilaskunnasta on jo kevään aikana puhuttu, ja ensi syksynä tullee dead line sillekin toiminnalle.

Suuri kiitos kuluneen lukuvuoden työstä oppilaille, opettajille, ohjaajille ja muulle henkilökunnalle. Lämpimät yhteistyökiitokset myös teille vanhemmille sekä paljon kiitoksia vanhempainyhdistykselle, joka markkinoiden ja leivonnaismyynnin tuotoilla on hankkinut oppilaille välituntileluja, Kirjan ja ruusun päivän kirjat ja 5.luokan stipendit sekä järjestänyt diskoja,  naamiaisluistelut ja erittäin onnistuneen Wilson Kirwan vierailun

Tämän kevään juhlalle emme valinneet erityistä teemaa, mutta niinpä vain on käynyt selville, että juhlaohjelma on melkoisen liikunta- ja musiikkipainotteista. Toivon, että elätte mukana oppilaiden esityksissä sillä tavoin, että esiintyjien vatsan pohjia alkaa pikkuisen kipristellä ja he huomaavat yleisön olevan fiiliksessä mukana! Tämä ilta on erityisesti oppilaita ja perheitä varten, esiintyjät antavat kaikkensa juuri teille, hyvä yleisö!

Tänä iltana on suuri ilo olla viettämässä yhteistä kevätjuhlaa kanssanne. Nauttikaa ohjelmista, taputtakaa innokkaina ja antakaa lasten ilon vetää suupielenne ylös, vaikkapa korviin saakka!

Sydämellisesti tervetuloa Lasitehtaan koulun kevätjuhlaan 2012!

(Rehtorin puheesta/ alkusanoista kevätjuhlassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti