keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Happy New Year 2013

Koulu alkoi tänään. Mukava oli nähdä työkavereita, mutta niin vähän aikaa siitä on, kun erottiin, ettei oikein ehtinyt edes kaivata. Kaikilla oli loma sujunut hyvin ja kaikki näyttivät myös olevan hyvissä ruumiin ja sielun voimissa. Opettajanhuoneessa oli leppoisaa, mukavaa jutustelua ja toki huokailuakin loman päättymisestä. Loppuvuoden hankinnat, piano, zembet, laminointikone ja langat, ihastuttivat niin pikkuisestakin riemastuvia opettajia.

Oppilaitakin oli mukava tavata pienen tauon jälkeen. Yksi heistä totesi myös, että oli ollut aamulla äreä ja pahantuulinen, mutta onneksi pääsi kouluun, niin mielialakin parani! Joululahjat olivat olleet melkoisen runsaat, ja niistä oli koottu mieleenpainuvimmat lomamuistot, joita myös ainevihkoihin heti tallennettiin. Juttua kavereiden kanssa jaettavaksi riitti paljon, mutta kovin energisiä purkauksia en näin ensimmäisenä päivänä nähnyt. (Toki joillakin rajojaan hakevilla keitti yli, ainakin opettajien pitämien käytäväselvittelyiden perusteella. Harmi, muta toivottavasti siitä tokenevat taas ruotuun.) 

Minulle tuli ensimmäisestä vuoden 2013 koulupäivästä sellainen pehmeän laskun olo. Useimmat kävivät hiukan hitaalla, ja syykin selvisi päivän mittaan. Viimeinen liikuntatunti ei nimittäin alkanutkaan spurteilla ja kiipeilyillä, vaan rauhallisella eväiden syömisellä. Mitä ihmettä? Yksi jos toinenkin neitonen sanoi nukkuneensa huonosti, vain joitain tunteja. Illalla ei ollut tullut uni silmään ja niin sitä aamulla oli melkoisen nuutunut ja väsynyt olo. Siksi siis käytävissä ei juossut (kielloista huolimatta) tai kenkien seassa pyörinyt kymmeniä nopsanilkkoja. Oppilaat olivat väsyneitä! Kuten varmasti myös moni aikuinen oli väsynyt tänään töihin mennessään.

Nii-ih. Lomailu on raskasta. Ja etenkin aikatauluton valvominen ja nukkuminen ja herkuttelu miten sattuu. Tällainen vajaa viikko on varmasti ihan hyvä aloitus laskeutumisessa arkeen. Rauhassa aloitellaan ja ensi viikolla sitten ovat taas energiat kohdillaan tämän päivän uupuneillakin. Joku saattaa tosin toivoa, että energiavarastojen täydennys saisi joiltain "duraceleilta" jäädä jopa saamatta...

Hyvää uutta vuotta ja työniloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti