maanantai 29. huhtikuuta 2013

Fillarikansaa liikkeellä

Talvi on päättynyt, lumipenkat haihtuneet ja teiden jäät sulaneet, lopultakin. Se on tarkoittanut lähtölaskentaa lähes kaikkien (vähintään 2.luokkalaisten) oppilaiden koulumatkapyöräilykaudelle. Polkupyörät on kaivettu varastoista ja kellareista pihalle päivittäisiä fillarointeja odottelemaan ja myös kypärät on tarkastettu toimintakuntoon.

Kaupungin melko yhtenäinen linjaus on, että eskareita ja ekaluokkalaisia suositellaan kävelemään koulumatkat ja kakkosluokkalaiset voivat jo kulkea matkat pyöräillen. Moni pieni lapsi osaa ajaa erittäin hienosti, mutta ruuhkassa ei ole aina itsestä kiinni, kuinka homma oikeasti sujuu. Koulutunteihin liittyvät matkat esim. museoille, uimalaan ja kirjastoon liikutaan oikeastaan samalla kaavalla: ykköset kävelevät (paitsi talviuinnit kuljetetaan) ja sitä vanhemmat pyöräilevät.

Tokaluokkalaisteni ensimmäinen kevään pyöräily suunnattiin Taidemuseolle. Olipa siinä aika mahtava näky, kun opettajan perässä pyöräili 23 lasta! Heijastinliivit ovat aivan ehdottomat ja onneksi niitä meillä riittää lahjoitusten ansioista mainiosti. Matka sujui hyvin, oikein harvinaisen hyvin verrattuna moniin aiempiin "ekakertakokemuksiini" koululaispyöräilystä. Oppilaat ajoivat rauhassa ja pysyivät jonossa, pitivät turvavälit ja näyttivät tarvittaessa pysähtymismerkin, jarruttivat maltillisesti ja ryhmittyivät teiden kävely-ylityksiä varten parijonoihin oikein mallikkaasti.

Museokäynti upeassa Kuvataidekoulun ja Käsityökoulu Leijan näyttelyssä meni oikein kivasti. Meillä olikin oikein yksityisopastukset taiteilijoilta itseltään :)

Matka takaisin koululle sujui yhtä hienosti. Mitä nyt joku ohitteli koulun lähellä, mutta toiset eivät siitä tehneet numeroa ja suurkaaosta,
vaan perillä sitten selvitettiin, ettei jonossa ohitella.


Siisti Riksu -kilpailun palkintona kävimme myös HopLopissa! Sekin matka sujui hienosti pyöräillen ja parin tunnin peuhaamisen ja touhuamisen jälkeen koululle saapui melkoisen väsynyt, jopa hiljainen, oppilasjoukko.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti