sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Liikuntaseikkailu 2013

On SE AIKA vuodesta, että lumet sulavat (vähitellen) ja lapset pääsevät keräämään liikuntarasteja Nuori Suomen Liikuntaseikkailun keräilykortteihin!
 
Osa opettajista koke seikkailun mahdottoman työllistävänä (rasteja pitää laskea ja taas laskea ja kirjata) ja sen vuoksi he jättävät osallistumatta koko seikkailuun. Itse olen ottanut sen fiiliksen rastirumbaan etten juurikaan stressaa rastien tai niiden puuttumisen kanssa. Jos kortti hukkuu, oppilaat voivat kirjottaa rastinsa paperille. Jos rasteja tulee tuhottomasti, sitten tulee. Moraalisaarnat "oikeiden" laskemisten suhteen olen toki aikanani pitänyt ja nytkin voi hiukan ohjata, jottei päivän liikuntasuorituksia sentään ihan kahdeksaa aktiviituntia tule.

Mutta so, mitä se haittaa, jos menee hiukan överiksi? Nyt oppilailla on kova kiire ylös-ulos-ja-liikkumaan! Tykkään :) Kirjaamme rastit exceliin luokan koneelle (tietotekniikkaharjoitusta ;) ja siitä sitten saamme suoraan nettiseikkailuun kirjattavat kilometrit. Nyt taidetaan mennä jo Brysselissä, vai muistankohan oikein...
  
"Liikuntaseikkailu on koko luokan yhteinen tempaus päivittäisen liikkumisen lisäämiseksi. Tavoitteena on vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa joka päivä. Kampanjan ideana on, että jokainen koululainen kerää päivittäin liikuntarasteja omaan liikuntakorttiin. Rasteja kertyy korttiin esimerkiksi pyöräilemällä koulumatkat, välituntipeleillä, koiran ulkoiluttamisella, seuraharjoituksissa ja perheen yhteisellä iltakävelyllä. Yksi liikuttu kymmenminuuttinen vastaa yhtä rastia eli yhtä kilometriä mielikuvitusmatkalla."
 
Sijaisemme ovat todenneet, että Lasilla lapset liikkuvat paljon ja taitavat myös harrastaa vapaa-ajallla monenlaista liikuntaa. Näin on! Ainakin näiden lajien treeneihin Lasin oppilaat osallistuvat:
- jalkapallo
- amerikkainen jalkapallo
- jääkiekko
- uppopallo
- käsipallo
- yleisurheilu
- hiihto
- uinti
- tanssi
- baletti
- joukkuevoimistelu
- salibandy
- ratsastus
- laskettelu
- paini
- muodostelmaluistelu
- taekwondo
- sukellus.
          
Ja lisäksi vielä urheiluseurojen ulkopuoliset liikuntaharrastukset esim.
- lumilautailu
- jalkapallo
- uinti
- juoksu, kävely
- bmx
- skeittaus
- potkulautailu
- pyöräily
- kalastus
- luistelu
- hiihto
- koiran lenkittäminen
- hyppynarulla hyppiminen.
  
Myös vanhemmat on haastettu osallistumaan Liikuntaseikkailuun. Liikuntaseikkailu lisää lasten liikkumista, joten miksei aikuistenkin. Hyvä juttu. Ei muuta kuin takamus ylös koneen ääreltä ja tenavien kanssa yhdessä pihalle keväästä nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti