sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Opettaja kertoo Raamatusta

Uskonnon jaksossamme 2.luokalla ovat nyt menossa Raamatun kertomukset. Selasimme Tähti -oppikirjastamme hiukan erilaisia otsikoita ja aiheita ja etsimme niiden vinkkaamina Uudesta Testamentista lukuja ja jakeita. Etsiminen sujui erittäin hienosti ja hakujen jälkeen nopeimmat lukivat tekstejä vauhdilla eteenpäin tai auttoivat rauhallisempia hakijoita osumaan oikeaan kohtaan.

Aikuisellekin oli kovin mielenkiintoista lukea joulun tapahtumista Matteuksen ja Markuksen evankeliumeista. Teksti oli melkoisen raskasta, joten ei ihme, etteivät lapset ihan kaikkea jaksaneet oikeasti lukea. Niiden jälkeen olikin meidän kaikkien kovin tuttua ja helpottavaa palata Luukkaan evankeliumin joulukertomukseen.


Tutustuimme myös oppikirjassa olevaan kivasti kuvitettuun Palestiinan karttaan (oppilaat löysivät karttoja myös Raamatusta!) ja se taas johdatti opettajan kertomaan vapaasanaisesti Raamatun kertomuksista ja Jeesuksen elämästä. Oppilaat kuuntelivat silmät sirkeinä, ja kun lopetin, tuli toive, että "Kerro vielä, on niin kiva kuunnella!" Niinpä jatkoin yhä uusilla kertomuksilla, ja lupasin jatkaa vielä seuraavallakin kerralla.

Tunnin loputtua luokseni jäi vielä kourallinen oppilaita pohtimaan niitä kertomuksia ja todellisuutta, ja kertomaan omista Raamatuistaan. Keskustelua riitti ja riittänee jatkossakin. Palaamme asiaan :) 

Itse etsin vielä kotoani Mooseksen lapsuudesta kertovaa kirjaa, joka oli yksi lempikirjani lapsena. Eipä löytynyt, joten pitää muistaa kysyä sitä vanhemmiltani. Josko eivät olisi heittäneet sitä vielä pois, vaan saisin sen itselleni, ja kouluun näytille oppilaiden crocskuvitettujen(!) Raamattujen kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti