perjantai 28. marraskuuta 2014

Adventtiperinteitä

Kappelikirkon adventtihartaus on yksi koulumme perinteistä. Hoosiannan lisäksi lauletaan yhdessä kolme neljä muutakin teemaan sopivaa laulua ja oppilaat osallistuvat Raamatun ja rukousten lukemiseen. Meillä on ollut ilo saada opettajista hiukan orkesterin tapaista kirkkoonkin, sillä joukosta löytyy ainakin kaksi pianistia, basisti ja kitaristi. Tarvittaessa rytmiryhmäkin saadaan värvättyä, mutta tällä kertaa pärjättiin melodisemmalla porukalla.

Oppilaiden kanssa on laulettu lauluja paitsi uskonnon ja musiikin tunneilla myös yhteisissä aamunavauksissa. Ja he osasivat laulut hyvin. Kirkon akustiikassa laulu kuulosti varsin viehättävältä sekä reippaan raikkaalta. Kyllä harjoittelu kannattaa tässäkin lajissa.

Tällä kertaa kirkkohetki oli aamulla, joten saimme kokeilla lyhtykujaa sisääntulossa. Se oli ihana. Pieni liekki -laulu nokkahuiluvälisoittoineen ja rauhallisesti valaistua kujaa pitkin kulkeminen toivat heti aamutuimaan mukavan rauhaisan tunnelman laskeutua kirkkohetkeen.

Perinteinen kynttiläohjelma papin puheiden ja yhteislaulujen lomassa pysäytti koko kirkkokansan katselemaan tyttöjen ja kynttilöiden soljuvaa yhteisliikuntaa.

Kiitos kaikille adventtikirkon puuhaihmisille. Tunnelma oli kaunis ja muisteltavaakin taas riittää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti