sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Hyvää huomenta!

Hyvät käytöstavat kuuluvat arkeen ja juhlaan, jokaiseen päivään. Hyvät tavat ovat tarpeellinen taito niin lapsille kuin aikuisillekin, kotona, koulussa, kylässä, kaupassa ja vaikkapa juhlissa. Koulussa tapakasvatukseen kiinnitetään huomiota päivittäin.

Viime vuosi 2013-2014 oli Lasitehtaan koulussa Hyvät tavat -teemavuosi. Tervehtiminen, vanhemman kunnioittaminen, omista ja yhteisistä tavaroista huolehtiminen, turvallinen liikennekäyttäytyminen ja kaverin huomioon ottaminen olivat tapetilla niin luokissa kuin yhteisissä tilaisuuksissakin pitkin vuottaa moneen moneen kertaan ja yhä uudelleen. Koska hitaasti hyvä tulee, päätimme syksyllä, että jatkamme hyvien tapojen parissa edelleen hiukan korostetummin.

Jatkokausi on tehnyt hyvää. Aamulla on kiva tulla kouluun, kun tervehtiviä oppilaita on hyvinkin paljon. Löytötavaroiden määrä on hiukan laskenut ja liikennekäyttäytyminenkin on hitusen parempaa. Kavereiden kanssa asiallisesti ja hyvällä fiiliksellä toimiminen on ikuisuustavoite, mutta toivottavasti silläkin saralla on tapahtunut kehitystä.

Lasten kanssa pääsemme vähitellen, hetki ja kerta kerrallaan kohti sellaisia hyviä tapoja, joita ei tarvitse ihan joka hetki kertoa uudelleen, ja joita ei tarvitse ihan joka kerta olla vierellä vahtimassa.

Juhlakäyttäytymistä pääsemmekin taas ihan pian harjoittelemaan adventtitilaisuudessa sekä joulujuhlassa. Ei ole kovin paljon vaadittua istua ja katsella toisten esityksiä , ja päästä myös iloitsemaan omasta vuorosta, jolloin toiset ovat puolestaan skarppina yleisönä.

Hyvää päivän jatkoa! Tavataan huomenna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti