perjantai 3. elokuuta 2012

Töissä, vähitellen

"Hei reksi, se koulu kyllä alkaa ihan pian."
Niin, kauppareissulla tapaamani koululainen on aivan oikeassa. Kynsin hampain koetan pitää kiinni kesäloman viimeisistä rippeistä, sillä pääsin oikeasti loman makuun! Pidän työstäni ja kaikenlaisesta järjestelystä ja suunnittelusta erittäin paljon ja siksi on haastavaa jättää tekemättä jotain, mikä kyllä hyvin voi odottaa myöhempäänkin aikaan. Ja kun lopulta saan kiinni lomasta ja teinit tottuvat, että äiti on kotosalla ja laittaa ruokaa ja jopa leipoo ja käy mustikassa ja ja ja, on aika kääntää katse kouluun. Ei se harmita vaan  on ihanaa, että olen saanut, ja lopulta osannut, oikeasti rentoutua!

Työpuhelimeeni sekä työsähköpostiin alkoi kertyä sen verran paljon kiireellistäkin asiaa, että oli parasta laittaa kello varhain soimaan ja startata lukuvuosi. Opettajien kesälomiltakutsukirjeet on myös saatava etanapostiin, joten tänään oli melkeinpä viimeinen mahdollinen aloituspäivä...

Koulussa ei ole kesällä ollut oppilaita (kuin pihamaalla ja portaikoissa), mutta paljon on kuitenkin kävijöitä pyörinyt siellä ja täällä. Terveydenhoitaja on tarkastanut kesällä koulutulokkaita, ISS on tehnyt kesän suursiivoukset, ikkunanpesufirma pessyt ikkunat, henkilökunnan parkkipaikka on remontin alla, keittiötä suurpestään, viheralueita siistitään, älytauluja on asennettu/ asennetaan, timpurit raivaavat uusille tauluille tilaa,  lukkojen vaihto etenee ja reksin lisäksi opettajiakin on ollut paikalla luokkia järjestelemässä.

Nyt siis soitot pedagosiselle suunnittelijalle ja pikapalaveri tauluasennuksista, soitto kiinteistöpuolelle ja sopiminen timpurihommista, ilmoitus oppilaan muutosta toiselle paikkakunnalle (haikeaa meille, mutta toivotan oikein ihanaa jatkoa perheelle järven rannalle!), opetuspäällikölle vastaamista, varhaiskasvatuksen esimiehen kanssa sähköpostikirjeenvaihtoa, opettajakirjeet valmiiksi ja postiin, tavaroiden siirtämistä timpureiden tieltä, postin läpikäymistä, kanslian tavaroiden paikoilleen palauttamista (uh, pitäisi heittää turhia pois, mutta ei vielä tänään!) ja sitä ja tätä. Ei tarvitse töitä aloittaa peukaloita pyörittämällä.

Näkemisiin! 


Vähitellen on aika kaivaa koulutarvikkeet esille, allekirjoittaa todistus ja laittaa herätyskello soimaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti