perjantai 19. lokakuuta 2012

Perheliikuntaa!

Olipas mukava liikuntatunti perjantai-iltana koululla oman luokkani oppilaiden ja heidän perheidensä kanssa!
Mukana tällä ensimmäisellä kerralla oli 16 (3-11v.) lasta ja aikuista. Jatkoa seuraa kuukausittain ja ensi kerraksi sovimme, että on temppuradan vuoro. (Koko koulun lapsille tarkoitettu iltaliikuntakerho saadaan vielä ehkä joskus käyntiin, joten tästä sabluunasta saamme hyviä vinkkejä tulevaisuuteen.)

Pimpom. Hieman arkaillen tulivat liikkujat sisälle, ja pohtivat mielissänsä, että mitäs täällä oikein tehdään.
Ai, pallo heti käteen? Siispä menoksi ja pompottamaan tai koreja heittämään! Voi sitä hymyilyä ja tsemppiä, kun aikuiset ja lapset painoivat menemään koripalloilla tai pehmeämmillä harjoituspalloilla pitkin salia. Joku iskä nosti pienen palloilijan korin luo ylös, ja siitäpä pallo jo hyvin löysi tiensä koriin.

Seuraavaksi opettaja pisti pallopelit poikki ja alkoi koko porukan yhteinen hippaleikki. Sanomalehtikäärö oli hippamerkki ja tuolla kättä pidemmällä osui mukavasti juoksijoita takamukselle. Hippa vaihtui heti osumasta.
Toisin kuin sairaalahipassa, jota juostiin seuraavaksi. Siinä "bakteerit" (punainen peliliivi merkkinä) sairastuttivat juoksijoita, joiden sitten piti mennä makuulle. Vapaana olevat raahasivat sairastuneet "sairaalaan", jossa nämä heti paranivat ja pääsivät taas juoksemaan peliin.

Telinejumppaakin saimme kokeilla hetken verran trampetilta pomppien patjalle, pukin yli hyppien ja volttimatolla kuperkeikkoja tai kärrynpyöriä heitellen.

Viestijuoksut perheittäin sujuivat nekin oikein hyvin ja tiimityönä. Joukkueet olivat erittäin epätasaväkiset, mutta kaikilla homma sujui hienosti ja kaikki saivat juosta ja tuli taas kuuma.  :)

Loppuleikiksi kirmaistiin vielä Banaanihippa. (Kun jäät kiinni, mene "banaaniksi" eli seiso jalat yhdessä, kädet suorana ylös, kämmenet yhdessä. Pelastus "kuorimalla" banaani eli pudota banaanin kädet sivukautta alas.)

Opettajana ohjasin ja aikataulutin tuntia, mutta ihaninta kuitenkin oli nauttia ja katsoa lasten ja aikuisten yhteistä menoa ja hyvää fiilistä!

Ihanaa syyslomaa & muistakaa liikkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti