keskiviikko 3. lokakuuta 2012

21. Aleksin Markkinoille!

Lasitehtaan koulun vanhempainyhdistys on järjestänyt jo 20 kertaa Aleksin Markkinat! Alkuvuosina, juuri kun "valkoinen talo" rakennettiin (1992) vanhimman, puretun koulurakennuksen tilalle, tarvittiin rahaa näyttämön hankkimiseen. Paloista kasattava näyttämö verhoineen on ollut salissa jo kauan, mutta markkinaperinne yhteistyössä koulun kanssa jatkuu hyvissä voimin.

Markkinatuotot samoin kuin muukin vanhempainyhdistyksen varainhankinnan tuotto osoitetaan koulun oppilaiden hyväksi. Välituntivälineitä yhdistys on hommaillut suunnilleen kerran vuodessa; viimeksi hiekkaleluja, palloja ja hyppynaruja. Opettajien kanssa yhdistys on miettinyt sopivia asiallisia tai viihteellisiä vierailuita koululle tai koululaisten vierailuita muualle. Jokunen vuosi sitten oppilaat kävivät Nuorisoteatterissa ja seuraavalla kerralla taikuri vieraili koululla. Viime keväänä koululla vieraili Wilson Kirwa kansainvälisyyskasvatuksen nimissä ja  ensi kevään suunnitelmissa on Timo Nuutisen luento isommille oppilaille ja vanhemmille.

Vanhempainyhdistys tekee muutakin kuin hankkii rahaa, sillä aktiiviporukka järjestää oppilaille myös vapaampaa ajanvietettä, esim. naamiaisluistelut makkarakojuineen ja pari kertaa vuodessa discon, johon toki kuuluvat limut ja popcornit. Vanhempainyhdistys on ollut mukana myös koulun järjestämissä teemapäivissä, esim. Sporttipäivän kiipeilypisteessä.

Aleksin Markkinoilla on mukana markkinamyyjiä, kirpputoripöytiä sekä luokkien omat leivonnaisten myyntipisteet. Sokerina ja yllätyspiristeenä on mukana myös oppilaiden musiikkiesitys.
Tervetuloa Lasille lauantaina 6.10. klo 9-14!

1 kommentti:

  1. Hei! kiva kirjoitus. Mukava lukea kuinka monimuotoisesti ja aktiivisesti vanhempainyhdistys toimii! Mielestäni on hienoa että koulun oppilaille järjestetään toimintaa ja että omalla toiminnallaan kuten myyjäisillä kerätty tuotto käytetään mahdollisiin luokkaretkiin yms.

    VastaaPoista