lauantai 29. syyskuuta 2012

Liikenneturvallisuusselvitys 2012










Kouluilta on pyydetty lausunnot koulujen liikenneturvallisuusselvityksestä. Opinnäytetyönä Hämeen Ammattikorkeakouluuun tehdyn työn toimeksiantajana toimi Riihimäen kaupungin katu- ja puistoyksikkö. Tehtävänä oli päivittää vuonna 2000 Riihimäen kaupungille tehty koulujen liikenneturvallisuusselvitys.

Liikenneturvallisuusselvityksestä käy hyvin ilmi, että Lasitehtaan koulun ympäristön vaaranpaikkoja on viimeisten 12 vuoden aikana poistettu ja parannettu erittäin hyvin.
  .
Kunnossa ovat esim.
  • saattoliikenteen järjestelyt (hiekkaparkkipaikan kautta, ei koulun pihalle)
  • urheilukentän uusi sijainti (ennen urheiltiin tehtaan kentällä, tien toisella puolen)
  • valo-ohjattu suojatie koulun vieressä Tehtaankadulla (tuikitärkeä, aikasäätöjäkin on tehty)
  • Riutasta päin saapuvien alikulku mt130:n ali
  • Lasitehtaantien eteläreunan kevyenliikenteenväylä ja mt130:n liikenneympyrä suojateineen 
Selvityksessä todetaankin, että koulumatka Lasitehtaan koulun läheltä on turvallinen.

Kannatan kuitenkin lämpimästi toimenpide-ehdotusta, jossa suositellaan tehostevaloja koulun viereisille suojateille. Erittäin myönteistä on myös se, että selvityksen laatija kehottaa vanhempia miettimään, onko tarpeellista kuljettaa oppilas autolla kouluun. Auton kyydissä istuen lapsi ei opi jalankulkijan ja pyöräilijän tarvitsemia taitoja, ja koulumatkat ovat myös tärkeä osa oppilaan arkipäivän aktiivisuutta. 

Huolta kannetaan vielä kouluun Riuttantietä ja sen pieniä sivuteitä kulkevista oppilaista, jota pääsevät kevyen liikenteen väylälle vasta moottoritien ylikulun kohdalla. Olisi hienoa, jos kevyenliikenteenväylää saisi jatkettua Riuttaan saakka. 
Koulu kiinnittää osaltaan erityistä huomiota lasten liikennekäyttäytymisen ohjaamiseen ja esim. heijastimien ja heijastinliivien käyttöön.

Kiitos liikenennturvallisuusselvityksestä!
Seuraava päivitys voisi olla jo ennen 2024...

1 kommentti:

  1. Aikuisen silmin katsoessani asiaa pidän Lasitehtaan koulun läheisyyttä turvallisena. Itse viimevuonna siellä työskennellessäni joskus toivoin nopeutta autoihin vähemmän koulua ohitettaessa.

    VastaaPoista