tiistai 25. syyskuuta 2012

Nettipeli läksyksi

Eilen annoin koulussa tokaluokkalaisilleni kotitehtäväksi pelata nettipeliä!
No ei ihan mitä tahansa peliä, tietenkään, vaan Liikenneturvan www.turvapupu.net -pelejä. Pelit ovat hauskoja ja helppoja ja sopivat erittäin hyvin ympäristötiedon liikenneteemaan. Koulussa pelasimme malliksi muutaman pätkän ActiveBoardilla.

Tänään ympän tunnilla sitten kysyin, kuin moni kävi sivustolla (ei toki ollut pakko monestakin syystä), ja yllätyin kyllä ihan totaalisesti: 24/25. Arvioini olisi ollut noin puolet, mutta vain yksi lapsi ei ollut käynyt "tekemässä läksyä". Hän sitten kävi koulussa myöhemmin sopivana hetkenä pelaamassa TETtiläisemme kanssa ko. pelit, ja saattaa olla, että ensi kerralla hänkin hoitaa nettiläksyn kotona. Siispä Vili Vyötiäinen seuraavaksi...

Miksi kotiläksyksi? 1) Jokaisella on toimiva kone, 2) jokainen saa valita itse ajankohdan ja peliaikataulun perheen kanssa, 3) ei tarvitse odottaa nimikkotuntia tietokoneluokkaan 4) oppiminen pelin kautta on kivaa.

Kaiken kaikkiaan kokeiluhomma meni niin hyvin, että lisää samanmoisia nykyläksyjä on varmasti tulossa. Se homma tosin vaatii opettajalta tarkkaa etukäteisvalmistelua ja tutkiskelua, jotta osaa antaa toimivat ja hyvät linkit ja asianmukaiset tehtävät. Siksipä olen tänäkin iltana surffaillut ja lataillut ja rekisteröitynyt jo moneen otteeseen. Klikkailussa on ollut ystäväni Googlen avulla mm. marjasivuja, suosivu ja kasvisivuja, joihin kaikkiin on liittynyt jotain aktiviteettia. Jotkut löytämäni sivut olivat niin öhöm-mielenkiintoisia, että lopulta meni surffausinto ja päädyin pitkästä aikaa tuttuihin ja turvallisiin: Ekapeli, Pikkumetsän tehtävät, Tuhattaiturin tehtävät, Fronterin palautuskansiot jne. Paljon jäi vielä katsomatta, ja toivottavasti saan vinkkejä kollegoiltakin. Myös Prometheanin Planet (vai-mikä-se-nyt-olikaan) odottaa vielä uusia, energisiä iltoja ja isoa muistitikkua tai "ulkoistettua älyä".

Olisinkohan minäkin nyt matkalla hiukan lähemmäs nykylasten todellisuutta?


Kuva sivustolta www.liikenneturva.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti