maanantai 17. syyskuuta 2012

Avoimet ovet

Peruskoulu on avoin. Sinne saa tulla vierailulle ja katsomaan, miten koulua pidetään ja mitä sinne nykyisin kuuluu. Olemme kerta toisensa jälkeen kutsuneet vanhempia koululle katselemaan ja kuulostelemaan ja vierailemaan vapaasti tunneilla. Teemapäivinä ja urheilukisoissa ym. on ollut kivasti vanhempia mukana, mutta muuten kävijöiden saldo on ollut hyvin pieni.

Syksyn suunnittelupäivässä päätimme, että pidetään nyt ne Avoimet ovet, jotta vanhemmat rohkenevat tulla kouluun ihan oikeasti katsomaan! Mitään erityistä tai poikkeavaa ohjelmaa emme tarkoituksella järjestäneet, koska arjen seuraamisesta oli kyse. Siis ihan oikean, tavallisen, arjen!

Vastaanotto Avoimille oville oli erittäin positiivinen. Paikalle päässeet vanhemmat tutustuivat kouluun kiireettä ja vierailivat oppitunneilla ja juttelivat lasten ja toisten vanhempien ja opettajien kanssa ja joivat ehkä kahviakin opettajien laittamassa maksullisessa kahvipisteessä ja tutkailivat seinillä olevia lasten taideteoksia. Suora palaute oli iloista ja positiivista.

3.lk ompelutyö vm. 2011
 Hauska oli kuunnella myös päivittelyä siltä vanhemmalta, joka vieraili ykkösluokassa käsityötunnilla. Siinäpä oli ollut ihmettelemistä pienten nappisilmien kanssa, kun piti neuvoa ja opastaa, katkaista lanka, laittaa lanka neulan silmään, aloittaa lapselle ompelutyö - ja sitä samaa halusi tietenkin kymmenen lasta yhdeltä opettajalta kerrallaan.  



Ensimmäistä kertaa käytin nyt hyväksi myös Fronterin kyselylomaketta ja mm. tällaista vanhemmat vastasivat:

* Kiitos mahdollisuudesta tulla tutustumaan koulupäivään, oli tosi hienoa nähdä oman lapsen käyttäytymistä luokassa ja muutenkin koko ryhmän toimintaa ja koulumeininkiä yleensä :) Tosi hieno juttu! Toivoisin ehdottomasti että järjestäisitte vaikka heti keväällä vielä uuden tilaisuuden, josta saisi tiedon jo mielellään kuukautta aikaisemmin. Näin saisi järjestettyä työvuorot/vapaapäivän niin että pääsisi paikalle (meilläkin isä olisi tullut ja itsekin olisin ehkä ollut hetken pidempään/voinut tuoda pikkusiskotkin käymään jos ei olisi ollut ennalta sovittuja työjuttuja).

* Mukavaa, että tällainen järjestettiin! Minulla ainakin oli oikein mukava parituntinen. Oli kiva nähdä lapsien luokkaa ja olla kärpäsenä katossa. Nyt on jotenkin mukavempi jutella lapsen koulupäivästä kun vähän on nähnyt sitä lähempää. Samalla tutustuu luokan kuvioihin, kaverisuhteisiin, persooniin ja opettajaankin. Kiitos kovasti ja toivottavasti homma saa jatkoa ensi vuonna. Jos kokeilu saa jatkoa ensi vuonna niin toivoisin että asiasta ilmoitettaisiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, niin ehtisi hoidella siihen töistä vapaata ajoissa.

* Mukavaa päästä katsomaan lasten oppimista, vaikkakin vain hetkeksi. Mikäli koululle ei kyseisestä päivästä mahdotonta vaivaa ole, toivoisin, että näitä järjestettäisiin myös jatkossa. Hyvä, että aikataulu on joustava ja tälläe varattu aika on pitkä, jotta eri vuoroissakin olevat vanhemmat saavat järjestettyä vierailunsa. Risuja ei ole, mieluisa kokemus!

Summa summarum:
Kiitos kaikille kävijöille! Palaamme Avoimiin oviin viimeistään ensi syksynä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti