perjantai 7. syyskuuta 2012

Sisävälitunnit

"Mä harjoittelin korkeushyppyä äidin ja iskän sängyllä. Äiti piti narua paikoillaan."


Mahtavaa! Ihanaa kuulla, että moinen on mahdollista; tuntui onnistuneen useammallakin lapsella. Minua on lapsena aina kielletty hyppimästä sängyllä ja olen kyllä kieltänyt omiakin lapsia siitä hommasta. Vuosikymmeniä sitten lapset kyllä hyppivät pituutta ja korkeutta pihoilla. Koulujenkin pihoilla oli vielä kymmenen vuotta sitten patjat välituntihyppelyihin! Onneksi sentään pehmeät hiekat ovat säilyneet pituushyppypaikoilla, vaikka patjoista on harmillisesti jouduttu luopumaan.   

Jotta oppilaillamme olisi mahdollisuuksia luvalliseen hyppimiseen hiukan enemmän, alkavat Lasilla sisäliikunnan välitunnit! Kerran pari viikossa pienehkö ryhmä kerrallaan pääsee saliin valvotusti hyppäämään, pomppaamaan, pelaamaan tai mitä vaan sporttia koettamaan valvovien silmien alla. Koska meillä on loistava sali, voimme lisätä sen hyödyntämistä vielä pikkuisen, esimerkiksi tällä tavoin.

Sisävälitunteja on jo pilotoitu viime vuonna, joten osa oppilaista odottelee malttamattomina omia vuorojaan. Jes! Reksi voisi tulla sinne pitämään narua :)

2 kommenttia:

  1. Loistava idea. Saako kopioida? Tällä lisätään liikunnallisuutta koulussa ja hyödynnetään maksimaalisesti kalliita tiloja. Hienoa!

    VastaaPoista