perjantai 4. lokakuuta 2013

Markkinahumua


Vanhempainyhdistyksemme on koonnut nais- ja mies- sekä lapsityövoimaa yhteisen hyvän eli Aleksin Markkinoiden hyväksi jo yli 20 kertaa. Upeaa! Aina lokakuussa, Aleksis Kiven päivän tienoilla, on Lasitehtaan koulu pihoineen valjastettu markkina-areenaksi. Markkinat ovat yhtä vanha perinne kuin valkoinen koulurakennus. Näyttämö on saatu koululle jo muutamien ensimarkkinoiden tuloilla, mutta aina löytyy uusia kohteita lasten koulukäynnin elävöittämiseksi ja tukemiseksi.

Kaikki vanhempainyhdistyksen hankkimat varat ohjataan koko koulun oppilaiden hyväksi. Syksyn uusimmat jalkapallot ja hyppynarut sekä frisbeegolfsetit ovat ja tulevat olemaan hyvässä käytössä pitkin vuotta, ja varastossa odottavista pulkista ja liukureista on jo ollut kaihoisia puheita. Upean syksyn aikana pihalla on ollut paljon tekemistä, ja sitä toivovat paitsi oppilaat ja opettajat myös vanhemmat. Koulupäivän liikunnallistaminen on yhteinen tavoitteemme; sykettä vauhdikkaammaksi ja jalkoihin vipinää, siitä on hyvät välititunnit tehty.
 
Yhdessä opettajien kanssa yhdistys pohtii sopivia asiallisia tai viihteellisiä vierailuita tai vierailijoita iloksemme. Katsotaan mitä tuleman pitää tänä vuonna. Nuorisoteatterissa olemme käyneet muutama vuosi sitten. Kerran kävi myös taikuri esiintymässä koululla. Wilson Kirwan vierailu oli vallan mainio kansainvälisyyskasvatuksen ja ystävällisyyden päivä ja Timo Nuutisen luento Vaaratonta iskua ei ole, antoi meille kaikille hyvän syyn olla hyväksymättä leikkipainimista.

Aleksin Markkinoilla on mukana markkina- ja kirpputorimyyjiä sekä luokkien omat leivonnaisten myyntipisteet. Etukäteiskeskusteluiden perusteella tiedän mm, että erään entisen oppilaamme tavoitteena on saada itselleen rahaa tietokoneeseen, joten hänen pöydästään voi mielihyvin käydä ostamassa legoja, kirjoja, pelejä ja leluja. Markkinapäivä on työpäivä siis muillekin kuin nykyisille koululaisillemme!

Kiitos vanhempainyhdistyksen uurastajille ja kaikille apureille kotona ja koulussa.
 
Tervetuloa Lasille lauantaina 5.10. klo 9-14!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti