lauantai 19. lokakuuta 2013

Syyslomaa

Syysloma katkaisee pitkän ja pimeän syksyn mainiosti. Tosin säät ovat tänä syksynä suosineet aivan upeasti, ja olemme saaneet nauttia lempeästä laskeutumisesta pimeään vuodenaikaan. Tämän vuoden syysloma oli myös viikkoa entistä aiemmin, joten ehkä siksikin loman tarve ei vielä iskenyt kovin kovaa.

Oppilaani tulevat kertomaan syyslomakuulumisiaan heti maanantaina perinteisesti aineiden muodossa. Ainevihkot ovatkin mitä parhainta dokumentointia yhä uudelleen luettaviksi. Vihko on helppo ottaa käteen, ja käsialan lisäksi saa makustella kirjoittamisen aikaisia fiiliksiä, ihan manuaalisesti, liki kirjoitushetken hajutkin muistaen. Kynän jäljestä näkyy myös teksin sujuminen tai sujumattomuus. Kumitetut sanat pompsahtavat hauskasti esille, ja voi itsekseen tai porukassa muistella sitä ja tuota kirjoitusajankohdan sattumusta tai luomisen tuskaa. Sitä paitsi 3.luokkalaiseni ovat aivan huippuja kirjoittajia. Sanokaa minun sanoneen, mutta kyllä ainakin joillekin näistä tytöistä ja pojista kirjoittamisesta tulee muutakin kuin harrastus! Lupaan myös ostaa esikoisteoksen, diginä tai paperilla.

Pikkuisen silmät korvat höröllään olen haistellut perheiden fiiliksiä ja menoja siellä sun täällä. Luvassa saattaa olla kertomuksia esim. seuraavista aiheista:
- mummolareissu pohjoiseen (moottorikelkat ja stigat korkattu)
- kylpyläpulikointia ystäväperheen kanssa
- skoottailua ja skeittailua pihoilla ilman aikatauluja
- leffahetkiä ja herkkuja
- uintikisoja ja ratsastusta
- syksyisiä pihahommia, mökin laittamista talvikuntoon, saunaa ja uintiakin!
- hoploppia, sirkustelua, messuja ja markkinoita
- perhejuhlia ja sukuloimista
- moottoripyöräilyä, traktoriajeluita, metsähommia
- prinsessapäiviä ja manikyyrejä
- shoppailua, yökyläilyä ja muuttoja.

Loma on onneksi lomaa ilman suuria matkoja tai monimutkaisia puuhapelijärjestelyitäkin. Toivon, että syysloma on ollut mukava ja rentouttava katko arkeen sekä opettajille että oppilaillemme perheineen. Lomastressiä ei ehkä näin syksyllä ole siinä määrin kuin kesällä, joten vanhemmatkin malttavat rentoutua. Ystäväni pojan sanojen mukaan, on siis aika alkaa stressata joulujutuilla!
Höpsis! Hyvää syysloman jälkeistä aikaa ja tervetuloa arkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti