sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Koulusiirto lähestyy

Koulumme pihapiiriin siirretään ensi lukuvuoden alusta alkaen keskustan Puistikosta viipalekoulu, harmaa talo. Piirustuksia ja sijoitteluita on pohdittu monia, ja viimeisin hyväksytty suunnitelma rakannuslupaa varten oli sellainen, että harmaa talo sijoitetaan hiekkaparkkipaikalle, osittain vanhan varastorakennuksen paikalle. Aiempi suunnitelma tien ja urheilukentän väliin nurmikolle vaihtui, koska nurmen alla oli kunnallistekniikkaa vaikka kuinka. 

Vappuaatton hulinoissa, juuri ennen kotiin lähtöä, tuli koululla käymään kiinteistöhoitomestari, joka kysyi, josko voisimme alkaa seuraavalla viikolla tyhjentää varastorakennusta. Ai Nyt, Oikeesti? Selvä, ilman muuta!

Pihasiivoukset vaihtuivat maanantaina varastotalkoisiin. Oppilaat ja opettajat roudasivat liikuntavarastosta sutjakasti sukset ja luistimet, pesäpallotavarat ja jalkapallot muualle, ja huonot varusteet heitettiin siirtolavalle melkoisen rankalla kädellä. Valtavan nopeita jalkoja ja käsiä oli kymmenittäin talkoissa, joten homma hoitui vauhdilla.

Tiistai-iltapäivällä mestari kyseli tilannetta uudelleen, että josko saataisiinkin koko varasto tyhjäksi, 
jotta sen purkaminen voisi alkaa jo samalla viikolla. Toinen puoli varastoa oli täynnä Aleksin Markkinoita varten säilytettävää tavaraa, eli suurimmaksi osaksi markkinapöytiä, vähintään kolmessa kerroksessa! Mutta juu, kunhan joku voisi tulla meitä auttamaan, kun oppilaatkin ehtivät jo suurimmaksi osaksi lähteä kotiin. Muutama innokas kyllä löytyi, ja tyttöenergia jylläsi :)

Onneksi muitakin apuja tuli, ja niin loput varastot tyhjennettiin "virkamiestyönä" sinisen talon katoksen alle. (Vanhempainyhdistys otti lennosta kopin ja jatkokuljetti tavarat viikonloppuna kaupungin latoon.)

Tiistaina illansuussa pystytettiin työmaa-aita ja varaston katto sai jo lähdön! Ei oltu Hämeessä, ei sitten mitenkään :)



Keskiviikkoaamuna tuotiin paikalle purkukone, joka pisti varaston siististi palasiksi. Lapsilla riitti välitunneilla seurattavaa...










Illalla oli enää piippu ja vanha saunaosa jäljellä. Seuraavana päivänä ei enää niitäkään. Nyt varasto on vain muisto vanhojen lasilaisten mielissä. Olikohan se peräti alkuperäinen rakennus? Kouluhan täyttää ensi vuonna 100v.! Vai oliko se sinisen rakennuksen kanssa yhtä vanha, eli vuodelta 1955? Snif, sanovat vanhojen muistelijat, mutta meillä ollaan nyt iloisia; taitaa olla toiveita saada se harmaa koulu syksyksi tontille!




Rakennustyömaa-aika jatkuu lukukauden loppuun saakka ja kesäänkin toki. Saattoliikenne on ohjattu kadun toiselle puolelle, josta jalankulkuvalojen kautta pääsee hyvin koululle. Asfalttiparkkipaikka on vain ja ainoastaan huoltoliikenteelle ja henkilökunnalle. Sama käytäntö jatkuu myös tulevaisuudessa, sillä saattoliikenne tullaan syksyllä ohjaamaan harmaan talon toiselle puolelle, uudelle kääntöalueelle.

Kiitos kaikille varastotalkoolaisille! Tämä huikea pyrähdys oli enemmän kuin tervetullut, sillä teemme toki kaikkemme, jotta syksyn koulutyö saisi ihan oikeasti alkaa oikeissa paikoissa.

JK.
Ja uuden viikon alkajaisiksi kävikin jo käsky Puistikon tyhjentämisestä...  Taas kerätään askelia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti