perjantai 30. toukokuuta 2014

Rehtorin kevätpuhe 28.5.2014


Hyvää iltaa, hyvä kevätjuhlaväki,
koulumaailman syksystä kevääseen on matkaa suunnilleen 190 opiskelupäivää. Nuo päivät ovat kuluneet uskomattoman nopeasti. Syksyisistä koulun oppilaista, juuri teistä, on vuoden aikana kasvanut reippaita ja venähtäneitä, monta tietoa, taitoa, kokemusta ja osaamista rikkaampia oppilaita. Voimme olla teistä iloisia ja ylpeitä.
Te kaikki lapset, olette koulumme kaikkien aikuisten oppilaita. Koetamme päivittäin ohjata, kannustaa ja patistaa teitä hyvään koulutyöhön, hyviin tapoihin sekä hyvään yhteistoimintaan toisten ihmisten kanssa. Ensi vuonna jatkamme tehostettua tapakasvatusta, ja ehkä jo parin vuoden päästä kaikki tervehtivät toisiaan aamulla ja toivottavat lähtiessään hyvää päivän jatkoa, löytötavaroiden määrä edes puolittuu ja pyöräilykypärien piiloleikki isommilla oppilailla vähenee.
Koulut tekevät yhteistyötä monen tahon kanssa. Tärkein näistä olette tietenkin te, hyvät vanhemmat! Voimme olla hyvillä mielin kaikista keskusteluista, joita on käyty leppoisissa tunnelmissa mutta myös hankalampien asioiden parissa. Aina me opimme toisiltamme ja saamme uusia näkökulmia asioihin.

Toukokuun suuri juttu on ollut viipalekoulun eli harmaan talon siirto Lasille. Pohjat on kohta tehty ja ihan oikeasti kokonainen koulurakennus tuodaan elementteinä koulun pihalle. Eskarit pääsevät syksyllä valoisiin tiloihin ja iltiksellekin saadaan muutamaksi vuodeksi oma luokka. Ja kaikki luokat pääsevät ensi vuonna taideluokkaan kuvaamataidon tai vaikka bändisoiton merkeissä.

Luokat ovat näin keväällä käyneet luokkaretkillä esim. Aarniwalkeassa Arolammilla, Heurekassa, Korkeasaaressa, Kiasmassa ja meriuinnilla, seinäkiipeilemässä Hyvinkäällä sekä Porvoossa pitkän kaavan mukaan. Ja koko koulu, yli 200 henkilöä, sai nauttia vanhempainyhdistyksen kustantamasta teatterireissusta Tampereelle. Kiitoksia! Vanhempainyhdistys aloittaakin  Aleksin  Markkinoiden valmistelut heti elokuussa ja uusia vanhempia otetaan erittäin mieluusti mukaan suunnittelu- ja talkooporukoihin. Perinne jatkuu kohti koulun 100-vuotisjuhlia, jotka ovat syksyllä 2015.

Tänä iltana lähes 190 tyttöä ja poikaa käy esiintymislavalla. Opettajia ja ohjaajia ei lavalla juurikaan näy, mutta kyllä he kovasti ovat touhunneet, jotta esitykset on saatu kuntoon. Paljon kiitoksia kaikille lapsille ja aikuisille monipuolisen ja iloisen juhlaohjelman rakentamisesta!

Huomenna olemme vapaalla ja perjantaiaamuna vielä siivoamme salin ja luokat kesäkuntoon. Perjantai on myös palkintoperjantai, eli vuorossa ovat silloin stipendit, hymyt, minihymyt, urheilumitalit sekä Puppe ja muut jaettavat ja palkittavat asiat. Lounaalla saamme perjantaina jälkiruuaksi jäätelöt, joten erillisiä kahvihetkiä ei kenellekään ole.  

Kiitos opettajille, koko henkilökunnalle ja oppilaille hyvin tehdystä vuoden työstä! Kiitos vanhemmille hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja kiitos myös kaikille yhteistyötahoillemme.

Tästä on hyvä jatkaa kohti lämmintä kesää J

Olette lämpimästi tervetulleet Lasitehtaan koulun VESI-teemaiseen kevätjuhlaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti