maanantai 12. tammikuuta 2015

Sähköisen viestinnän onni ja autuus, vai?

Reissuvihkojen aika on enimmäkseen ohi. Ei tarvitse etsiä reppujen pohjilta varapipon ja hanskojen seasta rytistynyttä vihkoa monistelappuineen. Tosin reissari toimi enimmäkseen hienosti, ja oman lapseni reissuvihkoja olen jopa säästänyt vähän niin kuin muistoksi!

Sähköpostiviestienkin aika on melkein ohi. Opettajan ei enää tarvitse naputella syksyisin isoa kasaa uusia @osoitteita. Se systeemi toimi kyllä aikanaan kuin nakutettu. Tiedotteet menivät koteihin sähköpostin liitteinä, muutamalle paperilla, ja kaikki olivat uskoakseni kärryillä.

Sitten saimme Fronterin. Oppilaiden tietojen mukana syötettiin vanhempien tiedot Primukseen ja sieltä ne siirtyivät suit sait suoraan Fronteriin. Oli luokat ja oppilaat, opetusryhmät oppilaineen ja tiedotushuoneita sai väsätä moneen tarkoitukseen. Harmina Fronterissa on se, että Tiedotushuoneissa täytyy erikseen käydä katsomassa, josko on jotain uutta ilmaantunut. Poissaolot ja muut merkinnät löytyivät onneksi helposti, joskin odottelun ja muutamien koeversioiden jälkeen.

Fronterin "kasvaminen" toimivaksi kesti, joten vain osa luokista ja opettajista otti sen parin kolmen vuoden aikana omakseen ja kunnolla haltuun. Osa perheistä ei klikkaillut Fronteria juuri lainkaan, joten heillä mentiin suurimmaksi osaksi oppilaan oman tiedotuksen varassa, joka toki usein olikin (ja on edelleen) ihan jees ja toimiva tapa.

Nyt meillä on Helmi. Vanhemmat ovat tyytyväisiä, sillä useimmilla on Asetuksissa rasti, jotta ohjelma lähettää tekstarin tai @postiviestin, kun on tullut jokin viesti Helmeen. Tosin eivät kaikki siellä Helmessäkään käy...

Helmen ja Fronterin kanssa voisi olla nyt mahtavaa, mutta kun ei ole. Tiedonsiirtoja on nyt tehty yli puoli vuotta, heikoin tuloksin. Fronteria ei voi oikeasti käyttää oppimisalustana tai tiedotteiden koonnissa, sillä kaikkien oppilaiden ja opettajien tietoja ei vielä ole saatu siirrettyä sinne Helmestä.

Huoh. Tämä arkea helpottava automaattinen tietojen käsittely on toisinaan harmittavaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti