tiistai 21. maaliskuuta 2017

Tervetuloa YPR Lasille!

Jokainen oppilas on omalla tavallaan erityinen ja erilainen. Pienryhmäopetuksessa käy erityisopettaja Pekan luona moni koulumme oppilas, mutta he voivat useimmiten olla kotiluokan mukana ainakin joillakin oppitunneilla. Peltosaaren koulun  YPR -ryhmä (yksilöllistetty pienryhmäopetus, kehitysvammaisia oppilaita) opettajansa ja ohjaajiensa kanssa siirtyi viime viikolla Lasitehtaan koulun Harmaaseen taloon evakkoon toistaiseksi. Ryhmässä on neljä 7-14v. oppilasta, joista jokainen tarvitsee monenlaisia tukitoimia liikkumiseen, kommunikointiin ja itsensä hallintaan.

Opetus- ja toimitilat ryhmälle irrotettiin Harmaan talon muusta toiminnasta,  ja ensimmäinen alkujakso on onneksi käynnistynyt aika mukavasti tiiviistä tunnelmasta huolimatta. Iltiksen ja YPR:n lapset ovat jo  jonkin verran vierailleet toisensa luokissa puolin ja toisin. Myös pyörätuolit ja seisomatuet ovat viikon aikana tulleet tutuiksi käytävillä, siellä kenkien ja pallokorien seassa, ja pesualustat vessassa.

Ruokailut, ja mahdolliset välipalat, ovat kaikilla oppilailla tutusti Murkinassa eli ruokalassa, ja yhteiset aamunavaukset kerran viikossa salissa. Yhteisiä oppitunteja on myös tulossa jossain vaiheessa uusien oppilaiden kotiutumisen jälkeen.

Ennen muuttoa juttelimme uusista tulokkaista sekä aamunavauksessa, luokissa että perheissä kotona. Uuden porukan vastaanottaminen ja erilaisuuden hyväksyminen on aina tärkeä hoitaa hyvin, jotta osoitteluita tai möläytyksiä ei tulisi, ja homma sujuisi mahdollisimman hyvin. Kysyä saa ja tietenkin moikkailla ja jutella tulokkaiden kanssa sekä tilanteen mukaan myös auttaa. Koulun säännöt ovat edelleen kaikille samat, ja niiden eteen teemmekin töitä joka päivä, ihan jokaisen enemmän tai vähemmän erityisen kanssa.

Koko koulu kasvattaa, yhdessä etenemme opintiellä! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti