perjantai 20. joulukuuta 2013

Rehtorin joulupuhe 20.12.2013


Hyvät oppilaat, opettajat, koulunkäyntiohjaajat ja muu henkilökunta,
oppilaiden vanhemmat sekä kaikki juhlassamme mukana olevat, 

Opettajakunta valitsi syksyllä tämän vuoden teemaksi Hyvät tavat ja kohtaamiset. Tervehtiminen, vanhemman kunnioittaminen, omista ja yhteisistä tavaroista huolehtiminen, turvallinen liikennekäyttäytyminen ja kaverin huomioon ottaminen ovat yhä edelleen hyviä tavoitteita. Tosin  on aika vaikeaa saada tuloksia aikaiseksi, jos hyviä tapoja harjoitellaan ja vaaditaan vain koulupäivän aikana.

Kohtaamisten syksyymme kuulunut mm. liikuntapäiviä ja pienimuotoisia tilaisuuksia. Kummiluokkatoimintamme on myös vireää, ja koululaiset ovat syksyn aikana vierailleet monessa erilaisessa paikassa. Aleksin markkinat olivat tänäkin vuonna huima yhteinen kohtaamistilaisuus, ja tänä vuonna myös Kodin ja koulun –päivässä oli aika monta vierailijaa. Isovanhempien eilinen juhla oli heti ensi kerralla varsinainen menestys. Kutsutilaisuuksien lisäksi toivomme vierailijoita luokkiin myös ihan tavallisina koulupäivinä. Toisen ihmisen tapaamisesta jää aina jokin jälki myös omaan sydämeen. Iloisia yhteisten hetkien jälkiä voisimmekin tavoitella vielä hiukan nykyistä useammin. 

Viime vuoden tapaan voin sanoa myös, että Lasilla Koko koulu kasvattaa! Opettajat Asko, Sakari, Maija, Emmi, Taija, Pekka, Henna-Riikka, Eila ja Johanna, ohjaajat Annika, Saija, Otto, Sari ja Hanna-Leena, keittäjä Jaana, siivooja Soile ja kaikki vierailevat tähdet, ovat osaltaan olleet mukana tuiki tärkeässä työssä lastenne opettajina ja kasvattajina. Vastuun ottaminen sekä omista että toisten oppilaista on ollut upeaa. Se on ollut yhteisöllistä, koko koulun kasvatusvastuun jakamista parhaimmillaan. Kiitos syksyn aherruksestanne! Nauttikaa lomasta rentoutuen, jotta tammikuussa saamme teistä taas kaikki tehot irti J

Suuri kiitos myös teille vanhemmille monenlaisesta yhteistyöstä! Vanhempainyhdistyksen viimeisin tempaus, keksilaatikoiden myynti, tuotti muuten upeasti lisäeuroja luokkaretkikassoihin. Yhteistyössä vanhempien kanssa olemme tukeneet, patistaneet ja kehuneet lasten koulunkäyntiä, ja ihan varmasti tuloksiakin olemme saaneet aikaan. Teiltä olemme saaneet myös palautetta, vinkkejä, toiveita, ja toki myös kritiikkiä, josta koetamme ottaa opiksemme, tai ainakin perustella tehtyjä päätöksiä entistä tarkemmin. Opetustyössä pidätämme itsellemme täyden oikeuden tehdä sitä omalla tavallamme, koulutus ja kokemus sekä kollegakeskustelut vahvimpina ohjenuorinamme.

Kiitokset yhteistyöstä myös liikunta- ja kulttuuritoimelle, museoille, kirjastolle ja Hirsimäen päiväkodille sekä seurakunnalle, Sydänyhdistykselle ja RiVoLille.

Entäpä te, oppilaat, mitä toivotte kuulevanne? Iso kiitos teillekin aherruksesta ja hienoista saavutuksista niin paperitehtävissä kuin muissakin. Olette oppineet monta asiaa, tehneet läksynne tunnollisesti, olleet hyviä kavereita ja muistaneet monta tärkeää sääntöä pihalla ja sisällä. Aina ei kaikki mene ihan putkeen, mutta muistakaa, että seuraavasta päivästä ja seuraavasta kerrasta voi aina tehdä paremman. Niin me aikuisetkin koetamme ottaa opiksi virheistä ja parantaa työtä seuraavalla kerralla. Koulussa ja kotona teitä auttavat aikuiset, kysykää reilusti, vaikka monta kertaa, apua ja neuvoa; olemme ihan oikeasti teitä varten. Sitä paitsi olette aivan mahtavan ihania koululaisia, paitsi känkkäränkkäpäivinä.

Tämän päivän juhlaohjelmisto on eilen näytetty isovanhemmille. He olivat kovin iloisia, kun pääsivät katsomaan esityksiä ja kovasti kehuivatkin niitä. Nyt olkoon siis tämän salillisen katseluvuoro.
Sydämellisesti tervetuloa Lasitehtaan koulun 190 lapsen
ja parinkymmenen aikuisen teille tarjoamaan joulujuhlaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti