tiistai 18. maaliskuuta 2014

En toivo ässää hihasta


Vähitellen alkaa luokkien ja opettajien ristiintaulukoinnista tulla tuloksiakin. Muuttuvia ja puuttuvia palasia on vielä jonkin verran, mutta kovasti toivon, ettei suuria myllerryksiä kaavailuille ilmaantuisi.

Tulevana syksynä aloittaa Lasilla kaksi esikoululuokkaa. Samoin ykkösiä tulee kaksi luokallista. Kakkosia tulee yksi ison luokallisen vuosikerta, samoin kuin nelosia ja vitosia. Kolmosiakin koulussamme on tuplat.

Nykyisten viranhaltijoiden kanssa olemme pähkäilleet juurta jaksain ja monelta kantilta, mikä mahtaisi kullakin olla ensi syksyn oma luokka. Mikäli opettajalla on takanaan yhteisiä vuosia luokan kanssa vain yksi, voisi olla hyvinkin perusteltua jatkaa toinen vuosi samojen oppilaiden kanssa. Mikäli pari yhteistä vuotta on jo saatu, voisi suoda seuraavallekin opettajalle pari vuotta saman luokan kanssa. Aina ei tuplavuosia tietenkään saada, mutta se ei onneksi koulussamme kovasti haittaakaan. Kaikki opettajat ovat oppilaille jo tuttuja, joten, mahdollisia tulevia sijaisia lukuun ottamatta, olemme kyllä tulleet jo tutuiksi puolin ja toisin. Niinpä yhdenkin vuoden yhteinen koulutaival sujuu varmasti mukavasti. Eskareillehan yksi vuosi, yksi opettaja, on tuttu juttu, samoin kuin 6.luokkalaisille yläkoulun puolella.

Ekaluokan opettajien katseet alkavat vähitellen hakeutua eskareihin päin. Vai niin, tuollaisia piiperoita on tulossa... Ylempien luokiien opettajat koettavat myös sivusilmällä ja vierailutunneilla saada tuntumaa tuleviin oppilaisiinsa. Luokkansa seuraavalle jättävä opettaja ohjailee katraansa "saattokuntoon" ja keskustelee tulevan opettajan mahdollisista toiveista ja ehkä myös vinkkaa hyviksi koettuja toimintatapoja. Yhteiset tulevaisuuskeskustelut opettajainhuoneessa lisääntyvät pikku hiljaa, mutta opettajat eivät malta vielä pitkään aikaan "luopua" nykyisistä oppilaistaan.

Sitä paitsi mikään ei vielä ole varmaa, vaan joudumme odottelemaan vahvistuksia sekä opetuspäälliköltä että muiltakin tahoilta. Eipä siis hötkyillä, vaan elellään rauhassa näillä systeemeillä. Nykyisten kanssa tehdään töitä kevään loppuun saakka, ja uudet suunnitelmat ja haikeus tulkoot vasta viime metreillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti