lauantai 29. maaliskuuta 2014

Liikuntaa seikkailulla tai ilman 2014

Nyt se kävi. Melkein harmitti, mutta ei onneksi ihan.

Liikuntaseikkailu alkoi maaliskuussa. Jaoin listat oppilaille, juttelimme liikunnasta, ravinnosta ja levosta ja vielä vanhempien haastelapusta, ja siihen se sitten melkein jäi.

Jotkut täyttivät liikuntaseikkailulappua tunnollisesti, jotkut hukkasivat lappunsa heti, ja suurin osa muisti merkitä rastit aika usein.

Miksi ei harmita, kun en ottanut kunnolla hommaa haltuuni? No siksi, että tänä vuonna kevät tuli todella aikaisin. Fillarit kaivettiin esiin jo kauan ennen Liikuntaseikkailua, ulkofutis ja kirkonrotta sekä naruhyppelyt alkoivat nekin jo monta viikkoa sitten. Liikuntaseikkailu surkean rospuuttokelin aikaan ei ollut tämän vuoden juttu. 2014 Liikuntaseikkailu toteutui hienoina kevätviikkoina, ja liikkuminen lisääntyi ihan luonnostaan ilman rastien merkitsemistäkin. Ihan luonnostaan, auringon kanssa kilpaa alkoivat lasten ulkoleikit taas sujua, ja koulun pihalle kerääntyi pelaajia ja leikkijöitä myös koulun jälkeen.

Nyt vielä kirjaamme loputkin puuttuvat rastit viiveellä ylös ja nettilistoille, ja katsomme kuinkas sitten kävikään? Rasteja ropsuu jälkikäteenkin muisteltuina Mieleen palauteltiin koulumatkat, liikkatunnit, urheiluharjoitukset ja kaveriuinnit, hohtokeilaussynttärit, ratsastukset ja vielä Lapin lomat ja Hoplopit. Meille kävi siis rasteissakin hienosti! Yli 5000 rastia tarkoittaa kilometreiksi muutettuina matkaa Helsingistä Iso-Britannin kautta Tunisiin ja vielä eteenpäin. Taisimme jäädä tällä kertaa maailmalle ;)

Vanhempien haasteviikko meni kyllä itse edestään. Vain muutama vanhempi oli kerännyt rasteja. Aikuisia on niin vaikea nykyisin saada pois koneelta! (oppilaiden huom!) Onneksi aika monet aikuiset kyllä harrastavat liikuntaa. Ja, mikä ihaninta, monet myös liikkuvat lastensa kanssa iltaisin ja viikonloppuisin.

Mm. tällaista on ollut liikkalistoilla 2014
-tanssi
-käsipallo
-jalkapallo
-pyöräily
-paini
-yleisurheilu
-voimistelu
-baletti
-uinti
-hiiihto
-laskettelu
-ratsastus
-sirkus
-kepparit
-pihaleikit
-hyppis
-kirkkis
-salibandy
-keilaus
-lipunryöstö






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti