sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kentän reunalle Puistikko

Melkein mehukkain pohdinnan aiheemme opettajien ja rehtorin keväässä on nyt Puistikko, eli koulumme pihapiiriin kesällä siirtyvä viipalerakennus.

Kävimme tutustumassa Puistikon sisätiloihin eskariopettajiemme kanssa ja hyvältä näytti. Seuraavalle kierrokselle tulee mukaan muitakin opettajia. Se valo täytyy itse nähdä. Ja sielun silmin voi kuvitella sitä ja tätä sisustamista :)

Puistikossa on peräti viisi kohtuullisen kokoista (57m2) luokkaa, siitä puolikas tila ja pari pienempää. Rakennus on valoisa ja kohtuullisen hyvässä pintakunnossa. Puistikko on jo nähnyt lukion ja kolmen yläkoulun evakkoajan, joten opiskelun ja pienen säätämisenkin jälkiä toki näkyy, mutta tulipas meille mukava olo kierroksen jälkeen. Kyllä rakennus taipuu mukavasti käyttöömme, vaikka kolme rakennusta ei ideaalitilanne olekaan.

Rakennuslupa on juuri nyt tiukassa valmistelussa, jotta projekti pääsee etenemään. Korkoja lasketaan, tontin nurkkaa lunastetaan, putkien ja sähköjen vientejä pähkäillään ja datalaskelmia tehdään päätä pyöritellen. Arkkitehti piirtää, kuuntelee toiveita ja reunaehtoja, ja suunnittelee taas. Mainioita suunnitelmia; ei sitä maallikkokäyttäjä hoksaakaan, kuinka monta rajoittavaa tekijää matkassa on ja kuinka monen monta kertaa pyörittelemällä tulee niin hyviä ajatuksia. Ammattilainen kyllä osaa!

We are waiting...

Tämä tuonne --->




Puistikon ohessa pohdimme kovasti myös ensi lukuvuoden muita tiloja. Taideluokka saadaan monien vuosien tauon jälkeen alkuperäiseen käyttöönsä, ainakin pariksi vuodeksi, ja muitakin luokkasijoitteluita opettajineen pyöritellään monin tavoin. Muuttuvia tekijöitä on joka vuosi, niin myös nyt, eli paletti ei ole ihan läpiheittojuttu tälläkään kerralla. No, parempi pohtia asioita mahdollisimman hyvin. Piippuhyllylle ei tänä syksynä sijoiteta kotiluokkia, vaan saamme kaikki luokat 1.kerroksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti