perjantai 15. toukokuuta 2015

Henkilökunnan lähiseuturetki

Henkilökunnan virkistyspäivä helaperjantaina jatkoi saumattomasti koko koulun Sporttipäivää. Kun lapset oli päästetty viikonlopun viettoon, hurauttivat aikuiset Hakoisten linnavuorelle Janakkalaan. Se on se korkea, jyrkkäseinämäinen kallio 130-tien vierellä.

Sadekuurojen jälkeen oli vuorossa ihana kirkkaus ja auringonpaiste, mutta aika liukkaat polut ja portaat. Jotenkin ihmeellistä oli kuvitella seisovansa muinaisen linnan portilla tai katsella paikkaa, jossa linnan kaivo oli sijainnut. Ylhäältä näkyi hienosti Kernaalan järvelle, ympäröiville kevätpelloille sekä monivihreäisiin metsiin. Kevään äänet ja tuoksut upeiden maisemien kanssa hiljensivät porukan ihan vain katselemaan ympärilleen. Aika monta selfietä ja maisemakuvaa tuli otettua. Hieno käyntikohde!

 
Matkaa jatkoimme seuraavaksi Laurinmäen Torpparimuseoon. Kiertelimme alueella haistellen Vaahteramäen Eemelin/ Koiramäen tunnelmia. Kurkistelimme ikkunoista sisälle, ja hyvältä näytti. 1800-luvun tunnelmia saattoi aistia ulkopuoleltakin. Riukuaita, tuulimylly ja vinttikaivo, siinäpä muutamia nykylapsille aika tuntemattomia juttuja.

 
Koetimme seuraavaksi päästä käymään Pyhän Laurin kirkossa, mutta sielläpä oli häät. Bestman juuri viritteli auton perään peltipurkkeja, joten me jatkoimme matkaa Turengin asemalle.

Turengin aseman tunnelma oli hurmaava. Vanhaan tyyliin sisustettu 1800-luvulta peräisin oleva asemarakennus on nyt ravintola- ja kokouskäytössä. Isäntäperhe hoitaa taloa ja bisneksiä luovuudella ja ilolla, aivan uusissa hommissa edellisiin työpaikkoihinsa verrattuna. Ruoka oli erittäin herkullista ja hyvässä seurassa oli kerta kaikkiaan ihastuttavaa istua rauhassa ja nauttia sielun ja ruumiin ravinnosta.

 
Pohdimme retken aikana, että myös luokkaretkellä esim. matkalla Hämeen linnaan voisi pysähdellä matkalla näilläkin etapeilla. Tosin lievää kulttuuriähkyä saattaisi tulla, sillä itsellekin tuli joksikin aikaa sulattelemista paitsi herefordilaispihvissä myös kaikessa nähdyssä ja koetussa.
Silti, suosittelen, ainakin omatoimiretken kohteeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti