tiistai 26. toukokuuta 2015

Mummokenraali?


Mikä ihmeen mummokenraali?

No, sehän on esim. joulu- tai kevätjuhlan avoin kenraaliharjoitus nro 2. Oppilaille esiintymisen iloa kolmannen kerran ja lisänäytös katsojille. Koulun saliin mahtuu nimittäin katsojia aika rajallinen määrä. Ei puhettakaan, että perheistä voisi juhlaan osallistua enemmän kuin kaksi ihmista, eli isovanhemmat on heti rajattu yleisön joukosta pois. Vielä ovat oppilaat olleet mukana juhlissamme yleisön joukossa istumassa. Laulu raikaa ja kaikki näkevät kaikki. Se ei kaikkialla ole mahdollista, ja lapset näkevätkin ohjelmat silloin omassa kenraaliharjoituksessa ja vain piipahtavat sitten itse juhlassa lavalla esiintymässä ja ehkä jossain yhteislaulussa.

Juhlien ohjelmia harjoitellaan ahkerasti. Usein harjoittelu tiivistyy ihan viimeisiin viikkoihin ja päiviin, mutta kuitenkin. Koska aikaa ja vaivaa nähdään huomattavastikin, on hienoa, että saa sitten kunnolla esittää ohjelmia. Kenraaliharjoituksessa tulevat esille viime hetken muutokset ja mokat, ja mummokenraalissa homma sujuu jo lähes priimana.

Esiintymisen iloa ja toisillekin ilon tuomista mummokenraalin nimissä on toteutettu koulussamme jo muutaman vuoden ajan. Nimi tuli siitä, että isovanhemmat ehkä pääsevät keskellä päivää koululle ohjelmia katsomaan. Tapahtuman suosio myös selvästi kasvaa vuosi vuodelta ja sitä jopa kysellään.

Siispä tapaamisiin, esimerkiksi Mummokenraalissa Lasilla keskiviikkona klo 12.00!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti