perjantai 15. toukokuuta 2015

Riuttassa keväisenä sporttipäivänä

Helaperjantain yksittäinen koulupäivä avautui aurinkoisena ja kirkkaana. Koulun sporttipäivää vietettiin koulun läheisessä Messupuistossa, koululla ja lähipiirissä sekä Riuttan harjulla. Muutama luokka teki aamutunneilla vielä uintireissunkin ennen muuta sporttia.

Matka Riuttaan taittui kävellen tai hölkäten ja kouluruoka (ruispuuro omenakiisselin kanssa) maistuikin hyvältä lenkin perään. Omat makkarat saattoi paistaa tuttuun tapaan patanuotiolla, johon oli puut tuotu teknisen työn jämälaatikosta.

Hiihtomajan ja ruokailukatoksen lähellä olevat kuntoilulaitteet on uusittu hiljattain. Uusi pinta tuntuikin mukavalta, kun roikkui tai riippui, punnersi tai veti vaikkapa leukoja. Ekaluokkalaisen kysymys: "Tiesitkö sä ope, että meillä olisi täällä hauskaa?" olikin koko jutun ydin. Vapaasti leikkiminen metsikössä innosti vaikka mihin. Ja kysymykseen "Ope, voitaisko me tulla tänne ympän tunnilla?" oli helppo vastata, että joo. Ensi syksyn retkiä siis jo yhdessä mietimme!

Kävelimme myös juuri avatun Riuttan luontopolun (melkein oikein) läpi. Parasta ykkösten mielestä olivat ehdottomasti Iita-Ilveksen ja professori Riutta Tomeran minivideot esim. lepakosta ja muinaisjärvestä. "Tästä tuli kyllä paras koulupäivä", totesi innostunut ekaluokkalainen videon nähtyään. Ja seuraava QR-koodi -tolppa löytyikin näppärästi. Hiukan tuotti meille kaikille pettymystä, että reitin kaukaisimmat koodit olivatkin "vain" tietoiskuja. Tulevia kertoja varten pitänee opettajan käydä ennakkokiertämässä rata ja bongata videotolpat :)

Lämpimästi voin suositella Riuttan aluetta myös perheiden omille retkille (ja  lenkkeilijöille  sekä frisbeegolfaajille). Retkieväät vain mukaan ja reippailemaan pitkän tai lyhyemmän kaavan mukaan. Alue toimii jokaisena vuodenaikana m.o.t.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti